Özgür Satranç Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: satranç pastası yediniz mi?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
satranç pastası yemeye ne dersiniz?




Malzemeler
Pandispanya İçin

* 5 yumurta
* 5 ,5 kahve fincanı un
* 5 kahve fincanı şeker
* 1 fincan limon+su karışımı(yarım fincan limon suyu üzerine ılık su eklenerek 1 fincana tamamlanır)
* 1 kahve kaşığı kabartma tozu
* kakaolu pandispanya için 3 kaşık kakao

Krema için

* kakolu pudingi tercih ettim siz farklı krema tarifleri deneyebilirsiniz 1,5 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı su
* 5-6 kaşık dolusu şeker
* 4 kaşık dolusu buğday nişastası
* 4 kaşık (silme) kakao

Yapılışı

* Pandispanyaları hazırlamak için, yumurtaların beyazı ve sarısını ayrı ayrı çırpma kaplarına alın.Yumurta beyazlarını koyulaşana kadar çırpın, bir kenara koyun.Yumurta sarıları ile şekeri beyazlaşana kadar çırpın, limon+ su karışımını ekleyin, karıştırın.Çırpılarak katı hale getirilmiş yumurta beyazlarını ekleyin karıştırın.Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Bu aşamada pandispanya hamurunu eşit olarak iki kaba bölün. Birine kakao ekleyin .Yağlanmış iki dikdörtgen kalıba(25 cm uzunluğunda borcam kalıp) kakaolu ve kakaosuz pandispanyaları dökün. Önceden ısıtılmış 175 C fırında pişirin. Kekler soğuyunca kalıptan çıkarın.
* Önce enlemesine ikiye sonra bu parçaları boylamasına 6 eşit şerit olarak kesin.şeritleri yarım su bardağı süt ile hafifçe ıslatın.
* Pişirdiğiniz kremayı şeritlerin birleşme yerlerine sürerek , şeritleri fotoğraftaki gibi yerleştirin ve birbirine yapıştırın. Üzerine kalan kremayı yayın.Pastayı 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra kurabiye kalıplarıyla marzipan hamurundan kestiğiniz parçalarla süsleyin.Birgece buzdolabında dinlendirdikten sonra ikram edin.
aV1hITjJ.jpg