Ercan Avanoğlu 'na ödülünü ulaştırdım !!! - Baskı Önizleme +- Özgür Satranç Forum (http://forum.satranc.biz) +-- Forum: Satranç Genel (http://forum.satranc.biz/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: İletmek İstedikleriniz (http://forum.satranc.biz/forumdisplay.php?fid=17) +--- Konu Başlığı: Ercan Avanoğlu 'na ödülünü ulaştırdım !!! (/showthread.php?tid=644) |
Ercan Avanoğlu 'na ödülünü ulaştırdım !!! - yme - 05-09-2008 Geçtiğimiz aylarda düzenlenen öykü yarışmasında derece alan Ercan AVANOĞLU 'na ödülünü Hüseyin AKTAŞ ile birlikte ulaştırdım . (Ödül: satranç takımı , Sadullah EKEN 'nin hazırlamış olduğu çeşitli satranç programları ve zengin pgn arşivi) Ayrıca Ercan AVANOĞLU seneler evel girdiği bir satranç turnuvasında madalya kazanmıştır. Ercan abi benim satranç a başlamamdaki en büyük sebeplarden biridir.Kendisinden çok şey öğrendim . Kendisi şu anda bedensel özrü yüzünden turnuvalara katılamamaktadır .Ama sağolsun bana sonsuz bir desteği var. Benim milli takım kampına girebilmem için elinden gelen bütün yardımı yapıyor. Saygılarımla Yusuf Mert EKEN --------------- - ibrahimethemAy - 05-09-2008 Öyküsünden dolayı Sayın Avanoğlu'nu, ve bu güzel yazı ve resimler için Yusuf Mert Eken ile Hüseyin Aktaş abimizi tebrik ederim.Harika bir haber bu...Dileriz devamı gelecektir..Okurken çok etkilendim.. Saygılarımla.. - drtuncaysen - 08-09-2008 Beni cezbeden ve derinlemesine araştırma isteği doğurtan bir haber. kutluyorum, öyküsünüde okudum beğendim. Yusuf mert eken ve ve Hüseyin Aktaş a teşekkür ederken, Sevgili Avanoğlu'nu tebrik ediyorum. Ona nasıl ulaşabilirim?Telefon numarası, email yada msn adresini bana ulaştırabilecek birine şükranlarımı sunacağım. ... - Hüseyin AKTAŞ - 12-09-2008 "Bağın kapısını açtım Sarmaşık güle dolaştım Sayınki cennete düştüm Ne bağ duydu ne bağbancı" Tanışmama neden olan Abidin'e ve adeta bir gönül kulu olup, Ercan'a sürekli gidip gelen, Ercan'ın iç-dış ilişkilerine yardımcı olan Yusuf Mert Eken'e, Ercan'ın Öyküsünü yarışmaya iletme sürecinde Ercan'a yakın ilgisini esirgemeyen Sadullah Eken'eçok teşekkür ediyorum. - drtuncaysen - 12-09-2008 Ercan'ı tanımaya başladıkça daha da tanıyasım geliyor. onunla ilgili bir çalışma içerisindeyim. - ErcanAvanoglu - 18-11-2008 Müjde Mert müjde! Bugün dizüstü bilgisayarıma kavuştum. Hatırlarsan Ramazan bayramında geldiğinde bozuktu bilgisayarım. Bu sevincimi biraz önce internet arkadaşım Sevgili Dostum Ahmet'le paylaştım. İşte o konuşma 2031 ben Sevgili Dostum Ahmet, orada mısın? 2032 Ahmeeeeeeeeeet Kiminle konuşuyorsun? ahmet selam Ercan nasılsın ben Sorma Ahmet yaaaaa 2033 Dizüstü bilgisayar bugün geldi ve kutunun içini açınca ne oldu biliyor musun? Adaptör çıkmadı kutunun içinden 2034 Keziban götürdü Teknosa'ya Bilmiyorum ne olacak Para mı isterler Ahmet? ahmet yok sanmam onu kendileri vermeli 2035 ben Keziban aldı evine internet, açmıyor ki MSN, bence kötü bir şey oldu Kızgın bana Adam gibi kullanmadın bilgisayarı diye kızıyor Seni dertlerimle üzdüysem kusura bakma 2036 Evet, hala masaüstü bilgisayarı kullanıyorum İnternetten satranç programı yükleyeceğim yok, sistem bilgileri uymuyor ahmet chessmaster olmuyomu ben Bıktım sistem bilgilerine bakmaktan 2037 Mert'e söyledim getir diye, yok gelmedi DVD-R yok bundan Ahmet Kazandığım ödül dizüstü bilgisayar da Mert'e söyledim getir program diye yok gelmedi 2038 Birde güç düğmesiyle kapatmak zorundayım Abidin ağabeye söyledim format olacak dedi Sence nasıl format atayım? Windows 98 olur mu? ahmet 98 en iytisi bence 2039 ben Evet, özellikleri Intel Pentium 300 işlemci 800 MHz 120 Ram Dur bir dakika 2040 ahmet Chessmaster 6000 bulabilirsen onu al senin bilgisayar cok rahat calıstırır onu 2042 ben Evet doğru yazmışım 120 MB RAM Tamam, Abidin ağabeye söylerim ahmet 128dir o bence ben Öyle mi? ahmet chessmaster 6000'in müzikleri süper 2043 ben Ha, yeğenler çok sevecek diyorsun! ahmet diger serilerde yok ben Tamam anladım ahmet klasik müzik severler bence) 2044 ben -) güldürdün beni, yahu bunların okulunda güçlü satranç oyuncuları var İşte büyük yeğen ilköğretim altıncı sınıfa gidiyor İlgi gösterirse çok sevineceğim Okullarında hoca varmış 2045 Abidin ağabeyin okuluna Mart ayında 1–5 yenilmişler ahmet hmm,sen nasıl calıstırıyosun yegenleri? ben Satranç okuluna girdin mi Selim Gürcan Mustafa Yılmazın maçını yorumladı 2046 Dama değil, ödülden kazandığımı çalıştırıyorum ahmet yok girmedim ben Selim Gürcan piyasaya sürmüştü Adını unuttum Bu bilgisayara yüklenir Ama DVD-R yok ahmet atak oynat onlara,rus bi antrenör var öyle diyor ben CD var 2047 Tamam 2048 Ha, hatırladım programın adını Başlangıç Düzeyi Satranç ve Türkçe kullanımı Birde İleri Düzeyi var Yani bir satranç oyuncusunun elinde bulunması gereken programlar bende var ahmet ercan masum hamleler diye bi film varmıs izledinmi onu 2049 ben Ben hep evdeyim dışarı gitmiyorum Dördüncü kat burası DVD'si piyasadaysa alırım ahmet internette zaten sinemalarda oynamıyo 2050 ben Ha, işte hp geldi çok sevindim sevincim kursağımda kaldı ahmet john waitzkin diye bi amerikalı usta var onun hayatını anlatıyo ben Tamam, izlerim Sevgili Dostum Sen merak etme İzleyince sana yazarım ahmet youtube'da ara masum hamleler diye ben Var yahoo üyeliğim 2051 Tamam, bekle arayacağım, ama sistemim çalıştıracak mı bilmiyorum! 2052 Birçok eksiklik var sistemde, Abidin ağabey foruma yaz yardım ederler dedi bana, yazamadım ki 2058 ben Biraz önce yahoo üzerinden araştırdım ve çıktı yani www.satrancizle.com sitesine girdim ahmet evet orda da var ercan 2059 ben ilk bulunan site açılmadı, kapalıymış youTube adı galiba 2100 Doğru mu yazdım bilmiyorum İşte öykü yazacağım diye İngilizce çalışamıyorum Bitiyor öykü Bilmiyorum beğenecekler mi? 2108 ben Ahmet, orada mısın? Çıkmıyor pencere Video penceresi Sistemimde birçok program eksik yahu ahmet youtbue^da mı ben Yok, www.satrancizle.com adresine girdim 2110 ahmet bende açıyor programı,sende hata mı verdi 2111 bi dakika bende de açmıyo yahu S 2114 Ercan Mustafa Yılmaz maçını iyi ki demişsin,najdorf oynamış Mustafa.Benim e4'e karsı oynadıgım savunma 2116 ben İşte O komşu Mert'in rakibi bilmiyorum yaş şampiyonasına katılacak mı? Mustafa diyorum ahmet mustafa yılmaz bence katılmaz ya ona 2117 katılırsa ezer geçer,onun dengi turnuva degil bence ben Artık güçlü bir oyuncu canım, Mert için iyi olur katılmazsa di mi? evet, milli olmak istiyor Mert 2006 yılında kıl payı kaçırdı milli olmayı 2118 Türkiye yenmiş mi? yahu syfa zor açılıca takip edemiyorum video çıkmadı artık hp gelirse yarın izlerim 2119 ahmet Mert milli mi olcak?Aferin be elosu kac ben Yahu Mert bizim forumda öyle bir yazı yazdı ki sorma 2120 Ercan Avanoğlu'na ödülü ulaştırdım diye konu açtı Ercan abi bana satranç öğretti demez mi Ben bir şey demedim ki Babana söyle bilgisayar alsın sana dedim ChessMaster vardı programım 2121 Sana açılışları ve oyun sonunu öğretir dedim Ama Antalya'nın güçlü oyuncuları gönüllü eğitmen olmalı dedim Sanırım Barış Esen gibi güçlü oyuncular yardımcı olmadı ki çocuk öyle yazdı Ercan abi milli olmam için sağolsun sonsuz destek veriyor diye yazdı 2122 Oysa bir sürü hoca var Antalya'da Ben kim hoca olmak kim Sorun elo değil anlayacağın 2123 ahmet sen yine de elinde tutmuşsun o da hocalıktır 2124 ben Bu masaüstü bilgisayar ne olacak bilmiyorum 2127 Bir bozulursa dünya başıma ykılır İşleri çok yoğun Keziban'ın Tam 1 yıl sonra yapıldı internet sorunu yani Dizüstü bilgisayarımı gördün servis sorunu yok 2128 kargo ile gitti ve 15 gün sonra geldi Bundan yatırım yapmam mümkün değil Hp ile masaüstü bilgisayarım arasında bağlantı kurulur mu bilmiyorum? 2129 Dizüstü bilgisayarımda DVD-R var ya, işte onu diyorum Kazandığım ödülde 3 buçuk milyondan fzla PGN oyunları var PGN adı MEGAPGN yani 2130 ahmet ohh 3.5milyon cok yiyimiş dur su mustafanın oyununa bakayım ben ha, bende giriyorum bakalım sayfa açılacak mı? 2216 ben Bence 15. Ab5 hamlesi yanlıştı di mi? 2217 Mustafa nasıl bu kadar oyun ilerisini gördü anlamadım gitti! 2218 ahmet piyonun önünü actıgı için yanlıs bence 2219 ben Oldu Sevgili Dostum Ahmet. Sonra görüşürüz. Ben kapatıyorum - ErcanAvanoglu - 24-11-2008 Öyküsünden dolayı Sayın Avanoğlu'nu, ve bu güzel yazı ve resimler için Yusuf Mert Eken ile Hüseyin Aktaş abimizi tebrik ederim.Harika bir haber bu...Dileriz devamı gelecektir..Okurken çok etkilendim.. Saygılarımla.. İbrahim, öncelikle verdiğin destek için çok ama çok teşekkür ederim. Tabii ki başarılarımın devamı gelecek. Tek yeter ki, sizler her zaman bana destek olunuz. Evet, seni tanıyorum. Mert söylemişti bana senin tıp okuduğunu. Mert sana söyledi mi bilmiyorum! Şu an Dr. Tuncay Şen Beyin istediği öykü'yle uğraşıyorum. Şimdiden 30 Microsoft Word sayfası oldu. Evet, öykü internet arkadaşlarımı anlatıyor. Onlar beni nasıl tanıdıysa, sizlerde öykü'yü okudukça beni tanıyacaksınız. Tekrar verdiğin destek için çok ama çok teşekkür ederim. İnşallah her şey gönlümüzce olacak... - ibrahimethemAy - 24-11-2008 Ercan Abi, En kısa zamanda tanışalım. Seninle bir röportaj yapmak istiyorum. Kabul eder misin? Başlığı gözümde canlanıyor! Ercan Avanoğlu ve Onun Gözünden Satranç! Not:Röportajları belirli bir sıraya ve düzene göre yapmak durumundayım, kimi zaman ağırdan aldığım söylense de sonunda çıkan ürünün içime sinmesi için çok yavaş ilerliyorum.O yüzden bu röportaj olayında tam bir tarih vermem mümkün değil.Ama ölmez de sağ kalırsak, sen de istersen olabilecek en yakın zamanda hallederiz ne dersin? Şimdi komite sınavları başlıyor yine. Satranç çalışmalarımızda üniversitede tam gaz devam ediyor. Hal böyle olunca çok yoruluyorum. Beni anlayışla karşılayacağına eminim, ama en kısa zamanda hallederiz tamam mı? Hoşça kal.. - ErcanAvanoglu - 25-11-2008 Sevdiklerinden beklenmedik bir şekilde ayrılmak. Bu bana gazetede okuduğum bir haberi hatırlattı. Şimdi o okuduğum haberi hep birlikte okuyalım İngiltere’nin Essex Bölgesi’nde Cessna uçağıyla tek başına uçarken havada geçirdiği inme sonucunda kör olan pilot, telsizle yardıma çağırdığı hava kuvvetleri uçağının rehberliğinde uçağını yere sağ salim indirmeyi başardı. Prestwick havaalanından havalanan 65 yaşındaki Jim O’Neill, Colchester’a giderken 4 bin 500 metre yükseklikteyken aniden gözleri karardı. Yere indikten sonra gittiği hastanede beyin damarındaki tıkanıklığın optik sinirlere baskı uygulaması sonucunda görme yetisini kaybettiği anlaşıldı. O’Neill, “Şu an yaşamıyor olacaktım. Hayatımı hava kuvvetlerine borçluyum” dedi. İşte satranç oyunu da böyledir! Nasıl uçaklar bir havaalanından havalanır ve başka bir havaalanına uçarsa, satranç taşları da aynı şekilde havalanır ve güvenli bir kareye uçar. Her şey normaldir oyun sırasında. Yani nasıl büyük bir uçak küçük uçakların havaalanına inmezse, satranç taşları da aynı şekilde her zaman güvenli karelere uçarlar. Ta ki rakibimizin beklenmedik bir şekilde koca uçağı küçük bir havaalanına indirmesiyle, oyun sırasında tüm planlarımız alt üst olur. O an görme duyumuzu kaybederiz. Rakibimiz adete —Ben kaza yapmadan indirdim uçağı. Sıra sende. Bil bakalım nasıl indirdim uçağı diye meydan okur bize. Yukarıdaki görme duyusunu kaybeden pilota, hava kuvvetleri yardım etmiştir. Bize ise hiç kimse yardım edemeyecektir. Büyük bir hırsla başlarız düşünmeye. Ama bir türlü sorunun cevabı nedir bilemeyiz! İnmeye kalksak ya oyunu kazanacağız ya da kaybedeceğiz. Ve sonunda kararımızı veririz oyun sırasında. Uçağı başka bir güvenli havaalanına indirerek oyunu berabere bitiririz. O pilot uçağı indirdiğinde hastaneye gider. Bizse bilgisayarımız başına geçerek, rakibimizin uçağı nasıl indirdiğini öğrenmeye çalışırız. |