Arsız, narsist, yalancı
[size=large]Toplumun çoğunluğunun bilmediği bir konu kapsamında bir kişiye toplum önünde arsız, narsist, yalancı demek bu sıfatları söyleyen kişinin arsız, narsist, yalancı olmadığının ispatı değildir. Soralım o zaman: Siz, Akif Tayfun Haznedaroğlu olarak arsız, narsist ve yalancı mısınız, değil misiniz? Öncelikle kendinizi tanımlayınız. Bu 3 sıfatı kullanırken kendinizin bu 3 sıfattan azade olduğunuzu bilelim. Bilelim ki; söylediklerinizin bir değeri olsun.[/size]
[size=large]Fethi Gönen[/size]
Ara
Bir yorumcunun yaptığı yorumdan bir paragrafı cımbızla çekerek buraya yapıştırdım. Bu yorumun öncesi de var sonrası da.

Şöyle bir yorum yapılmış: "Sonuç olarak bütün bu yazılanlara rağmen yani Mustafamıza,Vahapımıza,Emre Canımıza, Edizimize,Yağızımıza,  Işık Canımıza, Cem Kaanımıza, Katyamıza,Gülenayımıza, kısaca Kadın ve Erkek Milli Takımımıza ve Arda Çamlar gibi Yeteneklerimize dil uzatan bu MAYMUNCUK ve TÜREVLERİNE karşı sessiz kalan kendi İSTİKBALLERİNİN derdine düşen bu İŞBİLMEZ KORKAK KAYPAK YOL ARKADAŞLAR'ına da diyecek söz bulamıyorum."

Büyük ve küçük harfleri, noktaları ve virgülleri yorumun aslına sadık kalarak yazmaya çalıştım. Zamanın birinde yazılan bir yorumdan da bir paragraf alarak bir yerlere yapıştırdım. Bu yapışan yerin yorumcu tarafından fark edilip edilmeyeceğini bilmiyorum.

Yapıştırılan paragraf şudur: "Arsız Narsist Yalancı'nın 2. GÜNCEL VERSİYONUN DA YENİ Bİ SUAT ATALIK VAKASI MI? Bundan yaklaşık 20 yıl önce Atalık Türkiye'nin tek GM si benim diye çeşitli ayrıcalıklar istemiş ve verilmeyince de TSF ile bağını kopartmış neyseki Arsız Narsist Yalancı'nın imdadına kardeşim yetişmişti. O günden bugüne yaklaşık 20 yıl sonra tekrar aynı vaka nüksetti üstelik birçok GM miz varken yani hiç kimse bulunmaz hint kumaşı değil artık. Buna rağmen 44 yıllık satranç hayatımda bir Federasyon 14 yaşında ki bir sporcuya söz geçiremiyor.." Bu yorumdaki ana özne kimdir?

İki yorum arasında özdeşlik ve aykırılık görüyor musunuz? Ben görüyorum. Hem özdeşlik var ve hem de aykırılık. Yorumcunun en son yazdığı yorumda ilk yorumuna göre düşünce kayması var mı? Evet, var. En son yazılan yorumda ilk yorumda yazılan düşünceyi paklama düşüncesi var mı? Evet, var. Yani; düşünce kayması ile paklama düşüncesi hem özdeştir ve hem birbirine aykırıdır. Bu düşünce sistemine kısaca kay-pak düşünce sistemi denilebilir.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi