SPONSORDAN DAHA DA ÖNEMLİSİ...
TSF eğer son anda yeni bir gelişme olmaz ise sadece SPONSORUNU kaybetmedi. Yeri dolar mı bilemem ama sponsordan çok daha önemli bir kaybı daha var. Kurumun en öncelikli görevini yapamaz duruma gelmesi bu durumda kaçınılmazdır.

LİSANS durumunu çok önceden uyardık. Ben ilk defa satranç sürecimde bu kadar ani ve çok sayıda yeni katılımcı 2019 lu sporcu adaylarının, aileleri tarafından vazgeçilerek lisans çıkarılmadığını gördüm.
Bu konuda lisans çıkarımını kolaylaştırmak için uygulayıcı kurum olarak diğer devlet kurumlarını harekete geçirin dedik.
Her ilde eşit ve adil sağlık kontrolü imkanların olmadığını biliyorduk. Bunu da uyardık.
Gerekirse geniş katılımlı Çalıştay ya da şura toplayıp devlet kurumlarının gözü önünde tabana sorun dedik.
İllerdeki iç işleyişe karışmayın dedik. Bu seçilerek gelen il temsilcilerinin şevkini kırar ve arkasında çok nitelikli kamusal destek olan illerde GÜVEN ÖRSELENMESİ yaşatır dedik.
Geçmişte görev yapanları, yenilerini yerine ve onların önüne koymaya çalışmayın dedik. Bazı yerel destekler ve başka yerel sponsorlar da kaçar dedik. Bunun birçok yerde olduğunu sponsorların ilgisizlik ya da kaba yaklaşımlar sonucu geri adım attıklarını biliyorum.
Ulusal Takımların işleyişinde adil olun dedik. Kimseyi ötekileştirmeyin ve mutlaka denge kurun dedik.
Tüm bunlar aslında o günlerden bir işaret idi.
Daha o kadar çok şey yazdık ve uyardık ki…
Duymadılar belki de okumadılar.
AMA TABANIN SESİNE DE HİÇ KULAK VERMEDİLER.
Umarım çözüm bulabilirler ve bunu gerçekten de çok isterim.
Çünkü satranççı çözüm arar.
Eğer satrancı gerçekten satranççılar yönetiyorsa çözüm vardır demektir.
Ama eğer yönetme yetisi yoksa ve hatalarda ısrar edilirse o zaman hep birlikte kaybettik demektir.
Ve sonuç olarak…
CÜPPELİ HAKLI ÇIKAR: “Satranç oynayan kişi insanların en yalancısıdır"
-  MATRANÇ -
Ara

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi