12 Temmuz 2015 günü başlayan "2015 Avrupa Emektarlar (60+) Takım Turnuvası"nın bugün 3. turu oynandı.
Abdullah Vatansever, Mustafa Yüksel, Salih Muratoğlu ve Halil Özmen'den oluşan 60+ yaş takımımız, 42 takım içinde ELO sıralamasında 32. sırada başladığı turnuvada, ilk 3 maçta +1=1-1 ile 3 puanla şu anda 17.-26. sırayı paylaşmaktadır.
4. turda, Hollanda'ya 3-1 kaybettik.
4. masada Hollandalı Alexander Münninghoff ile oynadığım maçın oyun sonu tam etütlük bir oyunsonu oldu. Karşılıklı bazı ! ve ?/?? lardan sonra oyun berabere bitti. Rakibim maçtan sonra "fantastik bir oyun oldu" dedi. Gerçekten ilginçti. Maçın son 30-40 dakikasında başımızda epeyce seyirci birikti.
Analizli (Stockfish 09/07/2015 sürümü) pgn aşağıda. Son kısımların analizlerini tamamlamadım. Oyunda gördüğüm bazı varyantları da daha girmedim.
(14-07-2015, 18:02)Halil_Ozmen Nickli Kullanıcıdan Alıntı: 12 Temmuz 2015 günü başlayan "2015 Avrupa Emektarlar (60+) Takım Turnuvası"nın bugün 3. turu oynandı.
Abdullah Vatansever, Mustafa Yüksel, Salih Muratoğlu ve Halil Özmen'den oluşan 60+ yaş takımımız, 42 takım içinde ELO sıralamasında 32. sırada başladığı turnuvada, ilk 3 maçta +1=1-1 ile 3 puanla şu anda 17.-26. sırayı paylaşmaktadır.
Turnuva gelecek yıldan itibaren 50+ ve 65+ yaş kategorileri olmak üzere 2 ayrı kategoride oynanacak.
Bu turnuva FIDE takvimine 3 sene önce girdiğinden, 60+ yaş kategorisinde yapılıyor.
Halil Bey,
Öncelikle siz ve takım oyuncularına başarılar diliyorum.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Takım kaptanlığı ve antrenörlüğünü merak ettim. Kimlerdir?
Önceki gidişiniz kendi imaknlarınızla olmuştu.
Bu sefer farklı mıdır?
Selamlar...
Takım 2015 Türkiye Emektarlar turnuvalarına (50+ ve 65+) katılan ve 60 yaşını doldurmuş oyunculardan seçildi.
50+ turnuvasındakilerden en iyi dereceyi alan 60+ yaşındaki 3 kişi ile 65+ grubu birincisi Salih Muratoğlu'ndan oluştu.
İsmail Doğantuğ da takımdaydı, o vefat edince 65+ kategorisinde 2. olan Abdullah Vatansever takıma alındı.
Kafile başkanı ve takım kaptanı Sabri Koçak.
Herhangi bir oyuncunun rahatsızlanma olasılığına karşı, takımdaki tüm oyuncuların isteğiyle, Sabri de yedek oyuncu olarak kadroya yazıldı.
Bu federasyonun resmi olarak katıldığı turnuva olduğundan tabii ki masraflar tsf tarafından veriliyor.
Bugün "Viyena 75+" takımıyla maçımızda Salih Bey ve ben kazandık, maç 2-2 berabere bitti.
Yarın 8. turda "Rochade Bielefeld Revival" (Alman) takımıyla oynayacağız.