Depremzedelere 10 Yıl Sonra Gelen Elektrik Borcu
Kedaş'tan depremzedelere taksit kandırmacası...

Son güncelleme : 07 Şubat 2000 00:00

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (TEDAŞ) deprem bölgesindeki elektrik abonelerine destek olmak amacıyla aldığı taksitlendirme kararı sözde kaldı. Kocaeli Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (KEDAŞ) abonelerine gönderdiği faturada tüm borçların toplu olarak…

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (TEDAŞ) deprem bölgesindeki elektrik abonelerine destek olmak amacıyla aldığı taksitlendirme kararı sözde kaldı. Kocaeli Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (KEDAŞ) abonelerine gönderdiği faturada tüm borçların toplu olarak ödenmesini istedi.

TEDAŞ'ın deprem bölgesindeki bölge müdürlüklerine gönderdiği genelgede, ağustos döneminden beri elektrik borçlarını yatırmayan abonelerin, başvuruları halinde borçları 4 eşit taksitte alınması istenmişti. Fakat, Kocaeli'de taksitlendirme için başvuruda bulunan çok sayıda aboneye, KEDAŞ tarafından gönderilleye başlanan faturalarda taksitlendirme uygulanmadığı, harcanan elektrik sarfiyatının tek taksitte ödeneceği belirtiliyor. Bu durum karşısında neye uğradıklarını şaşıran vatandaşlar, "Biz neden günlerce taksitlendirme kuyruklarında bekledik. Başvurduğumuzda 'Bundan sonra borcunuzu taksitler halinde ödeyeceksiniz' dediler. Şimdi ise bize tek fatura gönderiliyor. Bu kandırmacadan başka birşey değil" şeklinde tepkilerini dile getirdiler. Bu arada depremzede vatandaşlar eski dönemlere ait borçlarını elektriğe yapılacak zam üzerinden ödemek zorunda kalacaklar. Aralık ayında elektriğin kilowatsaati 25 bin lira iken depremzedeler eskiye dönük elektrik tüketimini bugünkü fiyatlar üzerinden KEDAŞ'a ödeyecek. KEDAŞ'ın bu uygulaması, deprem sonrası çadırlara verdiği bedava elektriği tahsil etme yöntemi olarak değerlendiriliyor.
IECC 2246, MAPEJK 2300, DESC 2213
Best regards, iyi günler, mfSG, HT

Bu Konudaki Yorumlar
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Harun Taner - 08-05-2011, 15:09
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Harun Taner - 08-05-2011, 15:11
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Harun Taner - 08-05-2011, 15:13
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Harun Taner - 08-05-2011, 15:15
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Harun Taner - 08-05-2011, 15:22
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Harun Taner - 08-05-2011, 15:26
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Harun Taner - 08-05-2011, 15:37

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi