19-02-2012, 11:12
Beraberlik ve şike konusu gerçekten ilginç bir konu. Çok ince çizgiler var. Dün bir turnuvada sondan bir önceki turda oyun sonunda ben piyon üstünken rakibime beraberlik teklif ettim ama rakibim sanırım süreye oynadı. Sonra ben o üstünlüğü kazanca dönüştürmek adına hiç birşey yapmadım ve tekrar beraberlik teklif ettiğimde oyun berabere bitti. Eğer maçı kazansaydım son turda o zamana kadar 9da 9 ile giden 1. masada Doğan Reyhan'ın karşısına çıkacaktım ve ister aramız iyi olsun, ister 1. liği garantilemiş olsun ezer geçerdi. Ben bu yarım puan sayesinde son turda daha zayıf bir rakip ile oynamayı amaçladım ve son maçı da kazanarak derece ümitlerimi canlı tutmak istedim. Bu sayede son 2 turda 1 yerine 1.5 puan kazanmış oldum. Bu bir stratejiydi ve MAÇ SIRASINDA KENDİM KARAR VEREREK TEK BAŞIMA UYGULADIM.
Diğer bir olay ise bu sene Kulüpler Şampiyonası'nda yaşandı. Maçtan önce iki takımın anlaştığı ve maçı berabere bitireceğini duyduk. Ben aldım kağıdı kalemi ve dilekçe yazdım maçın 4-4 biteceğinin masada değil dışarıda kararlaştırıldığını maçtan önce başhakemliğe söylemek için. Sonra gerek iki takımda da arkadaşlarımız olması, gerekse takımdaki diğer kişilerin boşver demesi üzerine dilekçeyi vermedim. Dereceyi ilgilendiren bu maç ise 10 dakikada 8 beraberlik ile 4-4 bitti. Bu da Süper Lige çıkmak adına stratejik bir karar ama MAÇ ÖNCESİNDE İKİ TAKIM BİRLİKTE ANLAŞARAK BİRLİKTE UYGULUYORLAR.
Masa başında 2 tane GM'nin 5. hamlede beraberlik yapması gerek dinlenmek gerekse turnuva stratejisi adına her ne kadar kaliteli bir parti izlemek isteyen bizler açısından çok kötü olsa da kesinlikle şike değildir.
Diğer bir olay ise bu sene Kulüpler Şampiyonası'nda yaşandı. Maçtan önce iki takımın anlaştığı ve maçı berabere bitireceğini duyduk. Ben aldım kağıdı kalemi ve dilekçe yazdım maçın 4-4 biteceğinin masada değil dışarıda kararlaştırıldığını maçtan önce başhakemliğe söylemek için. Sonra gerek iki takımda da arkadaşlarımız olması, gerekse takımdaki diğer kişilerin boşver demesi üzerine dilekçeyi vermedim. Dereceyi ilgilendiren bu maç ise 10 dakikada 8 beraberlik ile 4-4 bitti. Bu da Süper Lige çıkmak adına stratejik bir karar ama MAÇ ÖNCESİNDE İKİ TAKIM BİRLİKTE ANLAŞARAK BİRLİKTE UYGULUYORLAR.
Masa başında 2 tane GM'nin 5. hamlede beraberlik yapması gerek dinlenmek gerekse turnuva stratejisi adına her ne kadar kaliteli bir parti izlemek isteyen bizler açısından çok kötü olsa da kesinlikle şike değildir.