22-12-2012, 11:15
nigne2447 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:MERHABA,Size hak veriyorum (büyük harflerle yazdığınız yazıyı çok zor okusam da).
BU FORMU EN AZ BİR SENEDİR BU FORMU TAKİP EDİYORUM. BAZI ARKADAŞLAR SATRANÇA EMEKLERİNİ VERMEDEN ALMAK İSTİYORLAR.MALZEME YETERSİZLİĞİ VEYA SAAT EKSİKLİĞİ GİBİ TURNUVALARI VELİLERE VE TÜM SATRANÇ CAİMASINA LANSE ETMELERİNE HAYRETLE OKUYOR VE KINIYORUM.
Federasyona muhalefet olmak başka birşey, bir sorumluluğun altına girip de her kabahati orada bulmak ayrı bir tembellik.
Bana göre satranç gibi nispeten maliyetleri düşük bir sporda bu kadar malzeme sıkıntısı ağlaması olmaz. Varsa o İl Temsilcisi yatıyor veya işini bilmiyor demektir.
2013 yılına girdik, bizim illerimiz bir il için 200 takımı, ilin mülki yetkililerinden, velilerden, işadamlarından şuradan buradan toplamayı başaramışlar mı? Yahu bu ülkede eskiden dernekler 10 üyenin 2'sinin ödedğ aidatlarla yıllardır bu ülkede satranç oynatmadılar mı?
Ayrıca nigne2447'nin mesajına katılıyorum, ben de birçok organizasyonda gördüm, işi sıkı tutup erken davranıyorsanız, başvuruyu düzgün yapıyorsanız TFF öyle maksatlı falan davranmıyor, anında malzeme temin ediyor, hakem konusunda da yardımcı oluyor.
İllerde turnuvaların bölünmesi (özellikle çocukların ayırılması) önemli. Mahalli idareler her türlü işbirliğine cevap veriyor. 200 kişilik turnuva bir ilçe belediye başkanı için velilerle, hakemlerle birlikte 300-400 oy demek, kapısını yer veya sponsorluk için çaldığınız bir idarecinin sizi reddetme olasılığı günümüzde yok.
Ama biraz sokağa çıkmak, yorulmak, terlemek lazım.
Bana göre İl Temsilcilikleri kaldırılmalı. Sorun olarak gördükleri her sorun, aslında kendi keyfi sorunları.