23-12-2012, 09:31
Naci Erdem Nickli Kullanıcıdan Alıntı:Merhaba,
Ben malzeme sorunun bir şekilde çözülebileceğini düşünüyorum, sonuçta iller birbirinden ödünç malzeme alıyor, iller ilçelerine kendi malzemelerinden aktararak yardım ediyor, ancak salon kapasitelerinin artık illerimizde büyük bir sorun olarak gittikçe daha fazla hissedilmesi konusunda neler yapılır bilemiyorum, çünkü bu bir il temsilcisinin şahsi olarak altından kalkabileceği bir şey değildir,
Naci Erdem
Değerli Arkadaşlar,
nigne2447 kodlu arkadaşımız bizim esas önem verdiğimiz noktanın malzemeden çok yer sorunu olduğunu sanırım anlamadığını düşünüyorum. Alıntıda da gördüğünüz üzere takım ve saat konusundaki sıkıntımızın anlık sıkıntılar olduğunu, çözümünün olduğunu, bunu da başlık olarak sssarper kodlu arkadaşımızın belirttiğini, konunun bizler açısından gündeme getirilmediğini bilmelidir. Bir kulüp yöneticisi düzenlediği turnuvalara her açıdan, malzeme, personel ve maddi kaynak açısından rahatlıkla çözüm bulabilir ..
İl temsilcilerini tembellikle suçlamak kolaydır. İlinde yeterli sayıda tesis, satranca uygun özellik ve genişlikte mekan yok ise, çözümler geçici bir şekilde oluyorsa burada sorun var demektir. Taşıma su ile değirmen misali .. Ayrıca mevzuatlar gereği elimizdeki yetkiler de sanıldığı gibi büyük değildir, isteyince "emredersiniz" denilerek verilmiyor..
Ankara'da bir kulüp yer sorununu "sorun" olarak görmeyebilir, siz gelin bir Anadolu ilinde gittikçe artan potansiyele çözüm bulun! 1960'lardan kalma tesislerde en büyük alanı 80-90 m2 olan tesislerde yer bulun .. Bu işler tabi ki bizim görevimiz, "bulun" dediysek sözün gelişi..
nigne2447'nin sahibi olduğu kulübün olanaklarını bildiğinden dolayı bizlere eğitim kulübü olma yönündeki tavsiyelerine katılıyorum. Bu konuda söyledikleri doğrudur. Sorunları çözmede kulüp olanakları daha genişdir, en azından mali yönden kaynaklara sahip olabiliyorsunuz,
Kredi alıp geniş ve donanımlı bir lokal kurmak mümkündür. Bizler zaten konuyu bu yönden değil, il temsilciliği olanakları yönünden ele aldık .. bizler ne derseniz deyin sonunda elimizdeki yetki ve olanakları kısıtlı bir konumdayız.
İl temsilcilikleri kaldırılmalı diyen arkadaşlarımız da var, kaldırılmak yerine kalkındırılmalı diyenlerimiz azınlıkta nedense.
Sorun "İLİNE HİZMET ETMEDE" karşılaştığı zorluklardır.
nigne2447 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:İSTEMEDEN VE EMEK VERMEDEN ALMAK OLMAZ. ÖNCE İSTEMESİNİ BİLELİM.ŞARTLARIMIZI VE TURNUVA TARİHLERİNİ FEDERASYONLA İLETİŞİME GEÇEREK BELİRLERSEK MALZEME KONUSUNDA HİÇ SIKINTI ÇEKMEYECEĞİMİZE İNANIYORUM.
nigne2447
Çözümler vardır ve geçiçidir. Federasyondan malzeme istemek ne kadar gidecektir.
Bizim ANA SORUNUMUZ "Turnuva Salonudur" Eğer ilinizde bizlere uygun bir alan yok ise ne yaparsanız yapın, elinizde 300 Saat/Takım da olsa, 3 kopyalı notasyonlardan binlerce cilt de olsa kalırsınız. Bunu bir temsilciye "tembellik" olarak yamayamazsınız. Sürekli artan potansiyelden bahsediyoruz, sorunlarımızı buralarda ele alıyoruz, böyle bir durumda bizler nasıl tembellikle suçlanıyoruz anlamadım! Arkadaşlar, ilinizde turnuvaya uygun salon/salonlar yoksa, olanlar da yetersiz ise görev alanınız il müdürlükleri dahilindeyse çözmeniz zor! Türkiye Atletizm Federasyonu burada 2.500.000 TL (yanlış yazmadım eski birim ile 2,5 Trilyon TL) yatırım ile tam donanımlı bir atletizm pisti yaptı, gelin görün ki kullanan yok! işyerimin hemen yanında, her gün görüyorum, biz bu paranın 10'da birine salon gereksinimimizi çözeriz!
Balıkesir Satranç Derneği'ni kurduğumuz yıllarda (1985~) takım ve saat sayımız yeterliydi ama turnuvalarımıza en fazla 30 kişi katılırdı, şimdi oyuncu potansiyelimiz 350~400 civarındadır ve aktif bir kitledir, Takım ve saati bir şekilde çözüyoruz ama "yeri" çözemiyoruz. Okulların spor salonlarında bizlerin turnuva saatinde başka branşlarda eğitim yapılmaktadır, çoğu zaman çakışma oluyor.
Mojo Jojo Nickli Kullanıcıdan Alıntı:Mahalli idareler her türlü işbirliğine cevap veriyor. 200 kişilik turnuva bir ilçe belediye başkanı için velilerle, hakemlerle birlikte 300-400 oy demek, kapısını yer veya sponsorluk için çaldığınız bir idarecinin sizi reddetme olasılığı günümüzde yok.Maalesef gerçekler öyle değil Sayın Mojo Jojo, Mahalli İdarelerin katkısı o makamda oturan yetkililerin tutumuna göre değişiyor.
Ama biraz sokağa çıkmak, yorulmak, terlemek lazım.
M.Aşkın TAŞAN Nickli Kullanıcıdan Alıntı:Öncelikle il temsilcisi asla ve asla yapayalnız ve tek başına kalmamalı. Mutlaka çalışacak bir ekibi olmalı. Bu ekip, elbette resmen görevlendirilmiş bir ekip değildir ne yazık ki. Ülkemizin hukuksal düzenlemeleri şimdilik buna izin vermiyor. Yani bunu istenilen şekilde düzenleme şansına ve yetkisine de sahip değilsiniz. Ne TSF olarak, ne de GSGM yada Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak.
işte! .. elinizde yetki yoksa ne yapabilirsiniz?
Tüm eleştirilerinizi okuyorum, tembellikle de suçlanıyoruz, sokağa inmemekle de .. Suçlamak kolaydır, devletin olanaklarında ne yapılabilir veya yapılamaz ona bakılmalıdır. Eğitim kulüplerinin olanakları ile bizlerin elindeki olanakları karşılaştırmak bence hatalıdır. "Zengin" ile "Fakir" kıyaslanamaz ..
Çözüm önerileriniz sonuçta toplumumuza hizmet etmede yol göstericidir ..
Teşekkür ediyoruz ..
Naci Erdem
[font=Trebuchet MS]ZESDER Balıkesir Zekâ ve Zihin Sporları Kulübü[/font]