11-03-2013, 01:39
Sn Tuna Özateş ,
Bu anlattığınız olay ve buna benzer olaylar Türkiyede yapılan birçok turnuvada yaşanabiliyor . Müsaade ederseniz olayın daha iyi anlaşılabilmesi için size birkaç sorum olacak
1-Rakibinize beraberlik teklifinizi yaptığınızda saatinize bastınızmı? Yoksa hala sizin saatinizmi çalışıyordu?
Eğer saatinize basıpta hamle rakibe geçtiyse , rakip tarafından taş tutulduysa oyun devam eder. Bu beraberlik teklifinin kabul edilmediği manası taşır.
2- Rakibinize beraberlik teklif ettiğinizde notasyon kağıdına oynadığınız yada oynayacağınız hamleyi yazıp berberlik teklifi işareti olan eşit ( = ) işaretini koydunuzmu ?
Bu işareti maalesef oyuncuların tamamına yakını uygulamıyor.
3-Hakem masanın başına kim tarafında çağrıldı? Hakemi çağıran kişinin saatimi çalışıyordu?
4-Hakemle nasıl bir konuşma yaşandı ?
Sizin itirazınız taşı tutmasına yapıldıda hakem kabul etmedi?
Rakip oyuncu ben taşı tutmadımmı dedi?
Rakip beraberliği kabul ettim taşlarımı topluyorum dedi?
5-Hakem geldiğinde rakip oyuncu ne söyledi ?
Bunlarla ilgili bilgi verebilirseniz size yardımcı olmaya çalışabilirim .
Saygılar sunarım .
Bu anlattığınız olay ve buna benzer olaylar Türkiyede yapılan birçok turnuvada yaşanabiliyor . Müsaade ederseniz olayın daha iyi anlaşılabilmesi için size birkaç sorum olacak
1-Rakibinize beraberlik teklifinizi yaptığınızda saatinize bastınızmı? Yoksa hala sizin saatinizmi çalışıyordu?
Eğer saatinize basıpta hamle rakibe geçtiyse , rakip tarafından taş tutulduysa oyun devam eder. Bu beraberlik teklifinin kabul edilmediği manası taşır.
2- Rakibinize beraberlik teklif ettiğinizde notasyon kağıdına oynadığınız yada oynayacağınız hamleyi yazıp berberlik teklifi işareti olan eşit ( = ) işaretini koydunuzmu ?
Bu işareti maalesef oyuncuların tamamına yakını uygulamıyor.
3-Hakem masanın başına kim tarafında çağrıldı? Hakemi çağıran kişinin saatimi çalışıyordu?
4-Hakemle nasıl bir konuşma yaşandı ?
Sizin itirazınız taşı tutmasına yapıldıda hakem kabul etmedi?
Rakip oyuncu ben taşı tutmadımmı dedi?
Rakip beraberliği kabul ettim taşlarımı topluyorum dedi?
5-Hakem geldiğinde rakip oyuncu ne söyledi ?
Bunlarla ilgili bilgi verebilirseniz size yardımcı olmaya çalışabilirim .
Saygılar sunarım .