Sayın Aşkın Taşan'a Açık Mektup
Sayın ANAND,
Yayınlamış olduğunuz ilgili yönetmelikten herkesin haberi var, gizli değil.
İnsanlar sizin ulaştığınız yollardan ulaşabilirler bu yönetmeliğe.
Ama son gelişmeler sizin öngörülerinizden çok farklıdır!

Süreci anlatayım, tanık oldum.
TSF olarak illerde çalışma yapmak istediğiniz il temsilcilerini belirlemek için tercih hakkınızı kullanıp il temsilcisi listesi hazırlanacak. Ama bazı illerin temsilciliklerinde ya aday çıkmamış, ya da birden fazla aday var. Diğer illerde adayınız açısından sorun yok.
Adaylığı belirlenecek illere toplantı yapmak, görüşmelerde bulunmak için önceden haber veriyorsunuz. Antrenöründen kulüp yöneticilerine, sporcusundan sporcu velilerine kadar davet ediyorsunuz. Yazılı olarak, sözlü olarak, telefonla ve basın internet aracılığıyla…
Sonra o il’e gidiyorsunuz fakat ya çok az katılım var, ya da hiç katılım yok! Ortada önceden seçilmiş, bildirilmiş aday da yok. Yine aday arayışları başlıyor.
Gelen talepleri olumlu görüş bildirerek listenizi hazırlıyor ve Genel Müdürlüğe gönderiyorsunuz. Beklemeye başlıyorsunuz.
Bu durum tüm federasyonlar için aynı.
Bu arada Spor Genel Müdürlüğü tüm il ve bölge müdürlerini toplantıya çağırıyor. Hem merkezde hem de ayrı tarihlerde il temsilcilikleri seçimlerinin de gündem konusun da yer aldığı “bölge müdürlükleri toplantıları” kararı çıkıyor.
Yine beklemeye devam ediyorsunuz. Bu arada tabi atamalar gecikiyor ve yankıları bu sütunlara yansıyor.
Sonra bir şekilde öğreniyorsunuz ki sizin listenizin büyük bir kısmı değişikliğe uğramış. İsimleri satranç camiamız tarafından tanınmayan, bilinmeyen, muhalefetten bile olmayan kişiler göreve gelmek üzere.
Ben muhalif arkadaşlara da razıyım yeter ki camiadan olsun.
Neden bu değişikliğin yapıldığını sorunca da “-Birlikte çalışacağımız arkadaşları biz belirledik!” türünden cevaplar alıyorsunuz.

Sayın ANAND eğer ısrarla belirttiğiniz gibi yetki, demokratik bir hak olarak tamamen bizde olsaydı ki, onu çok arzuluyorum!

Tüm içtenliğimle söylüyorum ki, biz, bir çok şeyi (yönetim adına da konuşmak istemem) bu yetkiyle çoktan halletmiştik.
En başta demokratik bulmadığımız birçok uygulamayı, aksayan ve geçerliliğini kaybetmeye başlayan revize edilmesi gereken her şeyi!
Niye haftalar boyu taslaklar hazırlayıp, kamuoyunda çok arzulanan öneriler geliştirip onaya sunmayı bekleyelim ki?
Olayın bu boyutları ne yazık ki görünmüyor ve bizler bu görünmeyen çalışmalarda ithamlar altında bıkmadan çalışıyor ve gelişmelerden de aydınlatmaya çalışıyoruz sizleri.
Sizi ne yazık ki tanımıyorum, mesleğinizi de bilmediğim için bürokrasinin ne kadar içinde -dışında olduğunuz konusunda da bilgim yok.
Ama bu gelişmeleri bir öngörü olarak tahmin ederek sunuyorsunuz.

TSF adına şunu söyleyebilirim!
Forum, camiamızın her üyesinin demokratik haklarını sonuna kadar kullanarak ve insanların kişilik haklarına saygılı olmak koşuluyla her konuda tartışmalara açık bir alandır. Hiçbir baskı, korkutma, tehdit söz konusu olmadan. İnsanları ve kurumu küçük düşürücü, zan altında bırakmadan, kanıtsız iddialar sürmeden.

Yönetimde olan her insanın istemesi gereken değerlerdir bunlar.
Aksi düşünülebilir mi?

Yazınızda bizim özlediğimiz yetkisel uygulamalar henüz tarafımızdan uygulanabilme aşamasına geçilmemiştir. Teklif etme ve atama farklı anlamlardadır!
Her teklif edilen adayın da mutlaka atanması diye bir durumda olamıyor. Nedenleri ayrıdır.

Federasyondan, YK’ dan bir açıklama beklemeyin arkadaşlar. Olmayacak!

ÖSF belli amaçlarla açılmıştır. Yönetimin bu forumda yazması da kanımca gereksizdir. Yapılan her şey TSF sitesinde var. Sonra kendi köşeleri de var. Kurulların elektronik adresleri, mail leri var. Forumda ben M. Aşkın TAŞAN olarak sporcu kimliğimle yazıyorum.
Amaçlarımı belirlemiştim.
Camia ile köprü demişim! Demokratik Yeniden Yapılanma demişim! “Seçim sistemi yanlıştır”, demişim!
Forumum ta ortasında.
Anti demokratik uygulama olsa, hakkımda böyle mi olur!
Söylemlerimin 5. ayındayım.
Ama bu söylemin içinde insan olmalı, insanlar demokratik olarak illerinde satranç adına örgütlenmeliler demişim sn. ANAND!
Yeni bir seçimde tekrar seçilmek için olabilir mi?
Bir yandan şeffaf, açık bir sistem, hakkaniyetli delege sistemi derken böyle bir çelişkiye neden düşeyim ki?!
Yeniden seçilme tarafında olsam bırakır bu konulara hiç girmem, sistem her dönem zaten kendi kendini seçtiriyor, yanlışı da buraya işaret ediyorum.
Yanlış mı söylüyor, düşünüyorum?

AMA BU SÖYLEMİN GALİBA İLK VE TEK SAVAŞÇISI OLARAK KALACAĞIM!
BİR ZAMAN GELECEK VE BEN ARTIK SUSACAĞIM!

Devretmek istediğim bayrak elimde mi kalmalı!

SİZ TASLAK OLARAK DEMOKRATİK GENEL KURUL, DEMOKRATİK SEÇİMLERİ
ÜST MAKAMLARA SUNARKEN ARKASINDA GENİŞ HALK KİTLELERİ ÖRGÜTLERİ OLMADAN BAŞARIYA ULAŞABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?
Yönetim icraatıyla konuşacaktır. Bizler burada toplum olarak elbette doğru ve yanlış olan her şeyi yukarıdaki ölçütler içinde konuşup tartışabiliriz. Hiçbir sakınca da yoktur. Bazı arkadaşlarımızın çekinceleri, tereddütleri de son derece yersizdir.
Hataları, yanlışları söyleyiniz. Korkmadan!
BEN, SATRANÇCILARIN “KALE” Sİ OLAN TSF’ NUN
SON ŞANSLARINDAN BİRİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEYE BAŞLIYORUM.
Selam ve saygılarımla…
- MATRANÇ -
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Sayın Aşkın Taşan'a Açık Mektup - Yazar: canince - 01-05-2013, 01:23
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Sabri Koçak - 02-05-2013, 08:44
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: M.Aşkın TAŞAN - 02-05-2013, 09:00
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Ateş Ülker - 02-05-2013, 11:49
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: anand - 03-05-2013, 10:46
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: M.Aşkın TAŞAN - 03-05-2013, 14:26
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: M.Aşkın TAŞAN - 03-05-2013, 15:02
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: anand - 03-05-2013, 16:35