Türkiye Gençler Şampiyonası Nasıl Bu Hale Geldi?
Dünyada genç büyükustaların seviyesinin yükelmesi uluslararası ölçekte bu şampiyonayı biraz gözden düşürdü. Garry Kasparov, Vishwanathan Anand, Anatoly Karpov, Boris Spassky dünya gençler şampiyonu olmuşlar vakti zamanında, ama artık bu durum geçerli değil. Son 10-15 yılda ilk 10 görmüş dünya gençler şampiyonları Levon Aronian ve Şehriyar Mamedyarov. İlk 10 seviyesine çıkabilecek bir de Vachier-Lagrave ve Dmitry Andreikin olsun. Magnus Carlsen, Hikaru Nakamura ve Sergey Karjakin bu şampiyonayı kazanmayı öncelik belirlemediler kendileri için.

Türkiye'de durum farklı. Bu turnuvaya çok ciddi bir ihtiyaç var. Eminim ki bu turnuvanın düzenlenmesi için girişimde bulunanlar bu seneki sorunun farkındadır. Sanıyorum önümüzdeki yıllarda takvimde daha iyi bir yerde olacaktır. Örneğin, temmuz ayında ligleri takip eden dönem...

Benim vakti zamanında dergilerden okuma şansı bulduğum gençler şampiyonaları bugünkülerden çok daha kuvvetliydi. Yalnız şunu da unutmayalım. Artık Türkiye'ye oyuncu veya antrenör olarak gelen büyükustaların kabul ettiği bir gerçek var, Türkiye'de oyuncuların reytingleri genel olarak seviyelerine göre düşük. Ayrıca genel satranç seviyesi de artan kaynaklar sebebiyle bütün dünyada yükseliyor. Bu açılardan reyting ortalaması aldatıcı olabilir. Bence bu açığı kapatma adına iyi bir fikir. Federasyon, bence bu organizasyonu kaybetmemeli, çok büyük bir yük getirdiğini de zannetmiyorum.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: chesstime - 24-05-2013, 07:13
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: firatsalepci - 24-05-2013, 08:39
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Ateş Ülker - 24-05-2013, 14:07
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Ozgur_Akman - 27-05-2013, 10:55
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: M.Aşkın TAŞAN - 12-07-2013, 22:50
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: ibrahimethemAy - 13-07-2013, 01:09

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi