12-07-2013, 22:08
Hırsızlığa önlem alabilir miyiz?
Çanakkale’ de yazlığımdayım ve evime hırsız girmiş. Koskoca site, onlarca bina ve yüzlerce insan içinde…
Benden birkaç gün sonra da aynı sitede aynı gün, altı eve birden!
Bunu bir satranç turnuvasına benzetiyorum.
Söz konusu sadece şike değil!
Öyle olsa zaten tespiti neredeyse olanaksızdır. Çünkü günümüzde “eğer varsa ve yapılmışsa” muhatapları birkaç kişidir. Ama aksini ispat için uçak dolusu tanık buluvermek çok moda oldu.
TABİ ESKİYEN DEĞER YARGILARININ HÜKÜMSÜZLÜĞÜNE BAĞLAYABİLİRİZ.
Benim dikkatimi çeken şey daha kapsamlı olaylardır. Şikenin yanı sıra maçlardaki gizli kapaklı hileler ve çeteleşmelerdir. Ekip halinde yapılabilecek hamle aktarmalar, maç düzenlemeleri, bir takım salon içine salon dışından kurulan iletişimlerdir.
Şike, yanında çok masum kalabilir!
Basından da, kendi yaşadıklarımızdan da tanığızdır. Sadece şikeye odaklanırsak çok şeyi kaçırabiliriz.
Alınabilecek etkili önlemleri öneriler olarak paylaşmalıyız.
Çanakkale’ de yazlığımdayım ve evime hırsız girmiş. Koskoca site, onlarca bina ve yüzlerce insan içinde…
Benden birkaç gün sonra da aynı sitede aynı gün, altı eve birden!
Bunu bir satranç turnuvasına benzetiyorum.
Söz konusu sadece şike değil!
Öyle olsa zaten tespiti neredeyse olanaksızdır. Çünkü günümüzde “eğer varsa ve yapılmışsa” muhatapları birkaç kişidir. Ama aksini ispat için uçak dolusu tanık buluvermek çok moda oldu.
TABİ ESKİYEN DEĞER YARGILARININ HÜKÜMSÜZLÜĞÜNE BAĞLAYABİLİRİZ.
Benim dikkatimi çeken şey daha kapsamlı olaylardır. Şikenin yanı sıra maçlardaki gizli kapaklı hileler ve çeteleşmelerdir. Ekip halinde yapılabilecek hamle aktarmalar, maç düzenlemeleri, bir takım salon içine salon dışından kurulan iletişimlerdir.
Şike, yanında çok masum kalabilir!
Basından da, kendi yaşadıklarımızdan da tanığızdır. Sadece şikeye odaklanırsak çok şeyi kaçırabiliriz.
Alınabilecek etkili önlemleri öneriler olarak paylaşmalıyız.
- MATRANÇ -