12-07-2013, 22:50
Federasyonumuzun Denizli’de 6.7.2013 tarihinde düzenlemiş olduğu son yönetim kurulu ve genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısına katıldım.
Sayın Gülkız TULAY diyor ki;
“ -Yıllardır çeşitli sebeplerle organize edilemeyen Türkiye Gençler Şampiyonası'nı bu yıl takvimimize ekledik ve Mayıs ayında İstanbul'da düzenledik. Ancak böylesi önemli bir şampiyonayı yeniden kazanmanın getirdiği heyecan ile sürecin istenmeden de olsa çok hızlı geliştiğinin hepimiz bilincindeyiz. Bu kararı çok hızlı bir şekilde uygulamaya koyarak gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik haftasına denk gelen zamanda bu şampiyonada yer almalarını önemsedik. Bizce önemli olan bu adımı bir şekilde atmış olmak idi. Gelecek yıl bu şampiyonayı gençlerimiz için en uygun zamanda gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları yapacağız.”
Bu yorumda katıldığım birkaç olumsuz tespit vardır;
1- Gençler Türkiye Satranç Birinciliği’ nin programa geç konması,
2- Organizasyonda acele edilerek kalitenin ve katılımın düşük olması.
3- Turnuvanın zamanlaması.
Ancak tüm bunların en yetkili ağızdan kabulü kanımca en önemli gelişmedir!
Yönetime bu konudaki görüşlerimi aynen şu şekilde aktardım;
“- Gençler ligi düzenleme çalışmaları, adına yakışır bir biçimde olmalıdır. Gençler bizim için asla vazgeçilmezdir. Onları biz yetiştirdik. Çocuklarımızı ve geleceğimizi onlara devredeceğiz. Onlar hayatın içinde her şeyin en iyisine layıktırlar! Küçüklerimize bu ufku gösterebilmeliyiz.”
Sevgili arkadaşlar,
Gerçekten de bu son derece ciddi konuya el atmak zaten temel görevdir!
Türkiye Satranç Federasyonu yönetim kurulu adına konuşmuyorum!
Ama yönetimi bu kararlılıkta gördüğümü söyleyebilirim.
Sevgi ve selamlarımla…
Sayın Gülkız TULAY diyor ki;
“ -Yıllardır çeşitli sebeplerle organize edilemeyen Türkiye Gençler Şampiyonası'nı bu yıl takvimimize ekledik ve Mayıs ayında İstanbul'da düzenledik. Ancak böylesi önemli bir şampiyonayı yeniden kazanmanın getirdiği heyecan ile sürecin istenmeden de olsa çok hızlı geliştiğinin hepimiz bilincindeyiz. Bu kararı çok hızlı bir şekilde uygulamaya koyarak gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik haftasına denk gelen zamanda bu şampiyonada yer almalarını önemsedik. Bizce önemli olan bu adımı bir şekilde atmış olmak idi. Gelecek yıl bu şampiyonayı gençlerimiz için en uygun zamanda gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları yapacağız.”
Bu yorumda katıldığım birkaç olumsuz tespit vardır;
1- Gençler Türkiye Satranç Birinciliği’ nin programa geç konması,
2- Organizasyonda acele edilerek kalitenin ve katılımın düşük olması.
3- Turnuvanın zamanlaması.
Ancak tüm bunların en yetkili ağızdan kabulü kanımca en önemli gelişmedir!
Yönetime bu konudaki görüşlerimi aynen şu şekilde aktardım;
“- Gençler ligi düzenleme çalışmaları, adına yakışır bir biçimde olmalıdır. Gençler bizim için asla vazgeçilmezdir. Onları biz yetiştirdik. Çocuklarımızı ve geleceğimizi onlara devredeceğiz. Onlar hayatın içinde her şeyin en iyisine layıktırlar! Küçüklerimize bu ufku gösterebilmeliyiz.”
Sevgili arkadaşlar,
Gerçekten de bu son derece ciddi konuya el atmak zaten temel görevdir!
Türkiye Satranç Federasyonu yönetim kurulu adına konuşmuyorum!
Ama yönetimi bu kararlılıkta gördüğümü söyleyebilirim.
Sevgi ve selamlarımla…
- MATRANÇ -