16-07-2013, 18:02
Erşan Gökerman Nickli Kullanıcıdan Alıntı:Elbette herkesin kendine göre bir heyecan tanımı var. Ben 2400 ortalamalı iki takımın mücadelesinde 10. masada yapılan çiftsoru hamlelerin ardından bir tarafın kazanmasından alınan keyfi bir türlü anlayamadım, belki ileride bundan da zevk almayı öğrenebilirim.
Erşan Ağabey'in bu aralar "kötüyü örnek gösterme" hususunda ısrarcı olmasını anlayamıyorum.. Bana alınmasın.. Zira iş masa puanına kalsa da, bu sistemde aynı 10. masalar aynı hataları yapacaklar. Belki bu sefer takım üzerine etkisi daha az olacak, kabul.. Ama şunu da ihmal etmeyelim, eğer alttaki 9 masa 4.5-4.5 kalmışsa, birinci masanın mücadelesini izlemenin de çok bir zevki olmayacak..
5.5-4.5 biten bir maçta 4.5 puanı alan sporcuların emeklerine yazık olduğu yönündeki Oktay Abi'nin itirazlarını da anlasam dahi, bir türlü Oktay Abi'ye de katılamıyorum :) Çünkü takım olmanın gereği budur.. Siz bir maçta mükemmel iki tane gol atsanız da, kalecinizin ve defansınızın hataları nedeniyle o maçı kaybedebilirsiniz. Bu durumda o gol boşa mı atılmıştır? Asla..
5.5-4.5 olayını önemsiyorum. Nasıl düşünürlerse düşünsünler, herkesi fikirlerini açıklamaya davet ediyorum. Forumdan veya özelden..
Bence bu sistem takım olmayı, birbirinden sorumlu olma duygusunu daha çok geliştiriyor..
Belki de 5.5-4.5 olayını çözmek için, hiç emin değilim, ama 8-2'nin üzerindeki skorlara 3 puan vermek söz konusu olabilir..
Yani 5.5-4.5 biten bir maç 2-1; 8-2 ve üzerinde bir skorla biten bir maç da 3-0 bitmiş olacak bu sisteme göre..