Sayın Aşkın Taşan'a Açık Mektup
Can Kardeşim,
Bana hitap tarzına saygı ve sempati duyduğumu belirtmeliyim. Ancak "abi" diye hitap ederken dikkatli ol!
Bu günlerde moda olmaya başlayan bir akım gelişmekte...
Şahsıma "abi" diye hitap eden sn. Cengiz KELEŞ, neredeyse vatan hainliği ile suçlanmanın eşiğinden dönmüştür.
Seçimlerde kendisine ülke satrancına hizmet edeceğine inandığını söyleyerek oy vereceğini söyleyen bir arkadaşımız bu kelime yüzünden sn. Cengiz KELEŞ' ten desteğini çekmiş olduğunu bu ÖSF açıklayıp, olaylara ne kadar bireysel ve çıkarcı açılardan baktığını bir kez daha ortaya koymuştur.
Ancak senin için böyle düşünmediğimi belirtmeliyim.
Açık ve net yazıyorsun. Duygularını samimi bir şekilde toplumla paylaşıyorsun. Bunu görüyorum.
Mesajlarında vermek istediğin özü anlıyorum.
Hiç bir isme hizmet etmek için değil, ülke satrancına katkı sunabilmek için buradayım. Benden daha uygun insanlar elbette vardır ve olacaktır. Ben "herhangi bir kimseye " rağmen burada değilim.
Kaldı ki bunu gündeme getiren arkadaşlarımızın amaçları ortadadır.

Geçmişte onca sıkıntılarla ülke satrancını iyi kötü bu günlere taşımasında son derece yüksek katkılarına tanık olduğum sn. Cengiz KELEŞ bile bir kalemde silinmek istenmiştir.
Bu bir referanstır. Bu çok büyük bir haksızlıktır.
Ve anladığım kadarıyla da sen bu tip yaklaşımları benimsemiyorsun.
Çünkü çıkarcılık ve bireysellik bir araya gelince, hedefteki insanların görevi, mesleği ve onurunun hiçbir önemi kalmıyor.
Hatta birbirlerini bu alanda savunma ve kutlama mesajlarına bile ihtiyaç duyabiliyorlar.
Bu anlayıştaki insanların ülke yönetiminde, ya da satranç yönetiminde olmalarını düşünebilmek ne kadar abesle iştigaldir.
Onca yazılarında laf salatasının yanında hiçbir öz ürünlerini ortaya kayamayan bu arkadaşlarımız, herhalde aynı kişisel problemleri yüzünden sn. Cengiz KELEŞ ' i de yarı yolda bırakabileceklerinden korkarım.

sn. Ateş ÜLKER ve sn. Sabri KOÇAK ile ilgili konuşmak istemem. Onların ülke satrancına öz katkıları hayatın içinde yerini almıştır. Onlar eylemleriyle zaten konuşmaktan öte bir pozisyondalar.
Ama hala çıkar için salata, bademli kurabiye ve fasulyeden giden arkadaşlara;
" Ben fasulyenin özüne dokunmadım. Ama siz saptırıp beni öyle göstermeye çalıştınız. Ama tutmadı. Tam da okumamışsınız. Hakkımda dil ve imla hatalarımı ortaya koyan bir üyeye "kurufasulye" şeklindeki hatalı yazımının
kuru fasulye şeklinde yazılması gereğini anlatmaya çalışmıştım.O bile saptırılmış."
Ama kutsal ittifakın gözü kördür.
İki yanlıştan da bir doğru çıkmıyor, sevgili Can.

Yazımda senin güncel bakış açına, tanık olup olmadığını bilmediğim "konu" penceresinden baktım.
Yine aynı pencerenden izninle bir mesaj vermek isterim bazı arkadaşlarımıza...
Düşüncen konuşmana, konuşman hareketine, hareketin kaderine yansır.
Güzel düşün güzel yaşa. (MEVLANA)

Selam ve sevgilerimle...
- MATRANÇ -
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Sayın Aşkın Taşan'a Açık Mektup - Yazar: canince - 01-05-2013, 01:23
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Sabri Koçak - 02-05-2013, 08:44
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: M.Aşkın TAŞAN - 02-05-2013, 09:00
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Ateş Ülker - 02-05-2013, 11:49
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: anand - 03-05-2013, 10:46
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: M.Aşkın TAŞAN - 03-05-2013, 14:26
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: M.Aşkın TAŞAN - 03-05-2013, 15:02