26-12-2013, 12:04
Ancak şurada bir yanılgı var; Hile, oyunun analizleri ile ispatlanmaz.. Hile, yapan kişinin cep telefonundan ya da başka bir cihazdan ya da dışarıdan başka bir kişiden hamle aldığının ispatı ile olur (suç üstü, fotoğraf veya kamera kayıtları, hakemin tanık olup müdahelesi vs..) Bir oyuncu, rating'i ne kadar düşük olursa olsun karşısındakini (ne kadar güçlü olsa bile) yense bile bu durum, o maçın analiz edilip (hadi diyelim, tesadüfen de, bilgisayar programları ile aynı olan hamleler olsa bile) hile yapıldığı sonucuna götürmemeli.. Bu arayış ve mantık bana hatalı geliyor..
Yani, UKD puanım 1787 , bir ELO m bile yok ben şimdi Türkiye Şampiyonasına gitsem..ciddi ciddi ilk 3 e girsem..maçlarım analiz edilip hile yaptığım sonucuna mı gidilmeli? demem şu ki; Bu olayı kast etmiyorum ama bu tip olaylarda maç analizleri ile sonuca ulaşmak hatalı olabilir.. Ya o zan altında bırakılan kişi, emeği ile aldıysa o sonucu.. Bu detayın farkında olmalıyız..
Yani, UKD puanım 1787 , bir ELO m bile yok ben şimdi Türkiye Şampiyonasına gitsem..ciddi ciddi ilk 3 e girsem..maçlarım analiz edilip hile yaptığım sonucuna mı gidilmeli? demem şu ki; Bu olayı kast etmiyorum ama bu tip olaylarda maç analizleri ile sonuca ulaşmak hatalı olabilir.. Ya o zan altında bırakılan kişi, emeği ile aldıysa o sonucu.. Bu detayın farkında olmalıyız..