25-03-2015, 17:32
Fatih bey her 2 Federasyon tarafından kazanılan madalya sayılarını verdi.Ancak öncelikle madalyanın tanımı yapılmalıdır.Takım halinde veya Bireysel Avrupa ve Dünya Birinciliklerinde kazanılmış madalyalar,ödül yönetmeliklerinin aradığı madalya tanımına girer!Dünya ve Avrupa Bireysel Yaş Grupları Birinciliklerinde kazanılmış madalyalar da gençler için en önemli(en üst) yarışma olduklarından bu tanıma girer.Ama benim düşünme süresi 15 dakika olan yerel turnuvada kazandığım madalya bu tanıma dahil değildir.Eğer bütün madalyalar hesaba katılsa size yaklaşık 50 madalya gösterebilirim.Madalya almadan dereceye girmek de mümkündür.Madalya bir başarı kriteridir.Ancak ödül yönetmeliklerinin hangi yarışmalarda kazanılmış olan madalyaları tanıdığı bellidir.Bu tanımı bilmek ve gerçekçi olmak gerekir.
Doping konusuna gelince Satranç sporcuları için doping kontrolü yapılmasına gerek yoktur.Bunu evvelce çok konuştuk.İlla yapılması yönünde bir yasa varsa "adet yerini bulsun" diye yapılır.Doping gideri olarak gösterilmiş 8400 liranın kurs ve konu ile ilgili Eğitim gideri olduğunu sanıyorum!
Doping konusuna gelince Satranç sporcuları için doping kontrolü yapılmasına gerek yoktur.Bunu evvelce çok konuştuk.İlla yapılması yönünde bir yasa varsa "adet yerini bulsun" diye yapılır.Doping gideri olarak gösterilmiş 8400 liranın kurs ve konu ile ilgili Eğitim gideri olduğunu sanıyorum!
Ateş Ülker