01-04-2015, 15:56
Bu bölümde Aşkın beyin yazdığın mesajın iyi anlaşılmadığını düşünüyorum.Konu başlığı iki spor federasyonunun bütçesinin ve aldığı sportif sonuçların kıyaslanmasıdır.Son tartışılan konu ise Federasyon Genel Kurulunda delegelerin kimler olması gerektiği sorusudur.Bu konuyu çok uzun zamandan beri incelediğim için bazı ilkeleri veya gelenek haline gelmiş düşünceleri çok iyi biliyorum.Çok eskiden beri yaygın uygulama şu şekildedir:Sporcular delege olamazlar!Ankara'da hangi bürokrata sorsanız aynı yanıtı alırsınız!"Sporcular delege olamazlar"noktasından yola çıktığımız zaman bir arpa boyu yol gidemiyoruz.Gidemedik.Gelecekde de gidemeyeceğiz.Geçmişde sporcular delege olamadılar.Belediyede çalışan memurlar delege oldu.Ateş Ülker delege olmadığı gerekçesi ile 2004 seçiminde susturulmak istendi.Oysa o seçimdeki başlıca görevim yeni hazırlanmış tüzüğün aleyhinde 10 dakika konuşmaktan ibaretti.Tüzük benim 10 dakika konuşmamı öngörüyordu.Aynı konuda konuşma yapabilecek şekilde hazırlanmış başka aday da yoktu!"Değil konuşmak yerinden bile kalkamaz"diyenler oldu.Şimdi bu noktadan yola çıkarak konuşalım!Siz delegelerin nasıl seçilmesi gerektiğini düşünürsünüz?Mevcut tüzükler delegelerin liglerde takım oynatan kulüplerin temsilcilerinden oluşmasını öngörüyor.Öte yandan gerçekten Satranç için kurulmuş kulüp sayısı da oldukça azdır.Haliyle Satrancı ve sorunlarını yakından tanımayanlar delege olmaktadır.Siz şimdi bu tabloyu nasıl değiştireceksiniz?Aklınıza herhangi bir çözüm önerisi geliyor mu?Tüzükler sadece Avrupa şampiyonluğu gibi büyük başarılara imza atmış ve bilahere Sporu bırakmış kimselere delege olma imkanı tanıyor.Bu tanıma uyan sporcumuzun Sporu bırakmasını bekleyeceğiz.Ancak onun kullandığı oy sonucu değiştirmeyecektir.Hukukçular ne yapabilir?Tüzük maddelerini inceler ve sizi bilgilendirir.Tüzükleri değiştirmek onların elinde değildir.
Yukardaki bilgilerin ışığında bir ilimizin beklenenden çok fazla sayıda kulübü varken, bir diğer ilimizin liglerde takım oynatan hiçbir kulübünün olmaması bugüne kadar kurulmuş olan dengelerin uzun süre değişmeyeceğini düşündürmektedir!
Yukardaki bilgilerin ışığında bir ilimizin beklenenden çok fazla sayıda kulübü varken, bir diğer ilimizin liglerde takım oynatan hiçbir kulübünün olmaması bugüne kadar kurulmuş olan dengelerin uzun süre değişmeyeceğini düşündürmektedir!
Ateş Ülker