AYNI ÜLKE, AYNI BÜTÇE; FARKLI YÖNETİM, FARKLI SONUÇ!
Ateş bey,
Delege, statü konularına hiç girmeyeceğim artık.

Bu sayfalarda haftalarca KARŞILAŞTIRMALI STATÜ başlığı adı altında dikkate sunduğum kritik maddeler vardı. Toplumsal alt yapı desteği istiyordu. Örgütlü bir toplum olmadığımız/olamadığımız süre içinde bu tip sızlanmalar da (adeta bize müstehakça) sizin ta yazdığınız 16 seneden beri devam edip gidecek gibi... Biz koyun ile keçiyi bir tutup ABDURRAHMAN ÇELEBİYİ benimseme durumda kalıyoruz.
Benim tepki yazılarından anladığım budur.
Çözüm ise söylemden değil eylemden geçer, ben bunu bilirim.

Hukukçulardan hangi konuda yorum istediniz diye sordunuz.
Ben yazılarımda gerek hukukçulardan ve gerekse spor hukukçularından öncelikle değiştirtilmiş olan maddelerin yorumunu istemiştim. Bunu da tarih olarak delegelerin belirlenme tarihlerinden önceye denk getirmiştim.
Birazcık olsun toplumsal uyanış için...

Uyanamayacak kadar uykusuz kalmışlar, umutlarını yitirmiş ve sorumluluk almaktan uzak... Sunulan yazıları bile okumadan... Tabi farkedilemez, tren kaçtı. Sistemin her zaman kendisini seçtiren STATÜ MADDELERİNİ KOYU OLARAK altını çizmeme rağmen...

Harcamalar konusu ise tablolardaki değerlendirmeler kadar çok açık. Tekrar girmeyeceğim. Siz tekrar inceleyebilirsiniz.
SELAMLAR...

Elmalar ile armutlar o tabloda talihsizce kıyaslanarak yanlış ve yanlı sonuçlara ulaşılmış. Bu da çok açık...
Satrancın toplumsal kazanımları uzak ara öndedir. Bunun için arkamızda dev sponsorlar yoktur. Sadece İş Bankası var!

Ben bir şeyleri yarıştırmıyorum. Aynı tabloda başka şeyler görüyorum. Oysa aynı tablo.

Gelir kalemleri incelenmiş ama;
TSF nin -12- adet gelir kalemine karşılık, -9- adet gelir kalemi var.

Spor müsabakalarında personel, transfer,sponsorluk, kira işletme gelirleri,katılım,ürün satış gelirleri gibi ek gelir kalemleri ile bir federasyon kendine hayat bulmuş.

Diğer federasyonda bu etkinlikler yok, gözükmüyor.

Kulüpler arası etkinlikler olmayınca personel geliri-gideride olmamış. Yoksa eksik mi yazılmış bunlar?

Giderlere bakınca çok eleştirildiğimiz toplantı giderleri de bizden çok fazla!

Yani bir federasyonda ülke genelinde yüzlerce ifade edilen kulüpler düzeyinde, bir kaç kategoride düzenli etkinlikler yapacaksınız. Bunları önceden planlayan toplantılar düzenleyip, personel görevlendirecek, yolluk ödeyeceksiniz. Diğer tarafta bu kadar etkinliğin esemesi okunmazken, toplantı giderleri bizden 5.000 tl fazla olacak. Mutlaka bir açıklaması vardır elbette.
Ama gözüken köy....

Diğer federasyonun sadece uluslararası yarışmalarda giderleri sıralanmışken, TSF olmazsa olmazı uygulamış ve yurt içi etkinliklerine elbette bütçe ayırmıştır. Bunu mu kınıyorsunuz?

Çünkü aynı yazıda şu söylenmiş;
"Türkiye Taekwondo Federasyonu; 01/01/2014 - 31/10/2014 tarihleri arasında uluslararası turnuvalarda 46 altın, 40 gümüş ve 78 bronz olmak üzere toplam 164 madalyayı ülkemize kazandırmıştır.
Türkiye Satranç Federasyonu; 01/01/2014 - 31/10/2014 tarihleri arasında uluslararası turnuvalarda 12 altın, 12 gümüş, 9 bronz ve 1 dördüncülük(Dragan Solak, Avrupa Bireysel) olmak üzere toplam 34 madalyayı ülkemize kazandırmıştır. Bu madalyaların 19'unun ülkemizde yapılan uluslararası turnuvalarda kazanıldığını da özellikle belirtmek isterim."

YANİ TSF ÜLKE İÇİ TURNUVALARI YAPMAMALI MIYDI?
YA DA AYNI YAZIDA;
" Sonuç ortada!
Aynı bütçe ile altyapı ve kamplara önem veren federasyon ile sporcusuna eğitimi lüks gören ve gelir fazlası açıklayan federasyonun başarısı tabi ki aynı olmayacak. "

DERKEN SPORCU DEYİMİNDEN SADECE ÜLKESİNİ TEMSİL EDEN SPORCUYU MI ANLIYORUZ?
ÜLKE İÇİ TURNUVA VE YARIŞMALARDA YARIŞANLAR İÇİN BİR ÖDENEK AYRILMAMALI MIYDI?

Evinizde elektrik giderleri tavan yapmışken, sudan ya da doğalgazdan kısmaz mısınız?
Ama tabloda böyle bir şey de göremedim.

Mesela yurt dışı kamp giderleri neden yok? Kamp olmalı mı, elbette olmalı.

Ama anatomik kas gücüne bağlı sporlarda değişik ülke rakımlarına ayak uydurabilmeniz için o ülke koşullarında çalışırsınız. Ülkemizin tüm coğrafi bölgeleri dünya ülkelerinin koşullarının aynısını taşır. Bu yüzden ülkemiz böylesine bir şans varken neden dışarıda kamp yapılsın ki? Bu şans kullanılmışsa neden eleştirilsin ki? Ama illaki gerekirse de yapılabilir tabi.

Ben diğer federasyonda ülke içi kamp giderini TSF den çok fazla gördüm. Yurt dış çok daha fazla. Bu anlamda bütçe dışarı kaçmış diyebilirim.
Elbette kamp yapan sporcu sayıları da önemlidir.
Ya da spor malzemesi giderleri?
SADECE BU İKİ KALEM GİDER BİLE BAZI GELİŞMELERDE HANGİ FEDERASYONUN NASIL PLANLAMA YAPTIĞINI GÖSTERMEZ Mİ?

Ama sonuçta her federasyonda eğitim alan, etkinlik yapan bizim çocuklarımız değil mi?
Eğer yerinde harcama yapılmış ise helal olsun derim.
- MATRANÇ -
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
RE: AYNI ÜLKE, AYNI BÜTÇE; FARKLI YÖNETİM, FARKLI SONUÇ! - Yazar: M.Aşkın TAŞAN - 02-04-2015, 14:46

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi