Satranç Emekçilerini 1 MAYIS ta Alanlara Çağırıyoruz
hemen söyleyim konuya gireyim .anlaşılması için açık ve net yazacağım . eğer konu deşilmeye çalışılırsa burada sabaha kadar her konuyu siyasi konsepte sabaha kadar tartışırım .

1 mayıs ı kabul etmiyorum . resmen bayram olsa, resmen kutlansa bile kabul etmiyorum . dünya kadınlar gününüde birleşmiş milletler kabul etmiş olsada kabul etmiyorum . kabul etmek zorundamıyım . et-mi-yo-rum........

bu başlığı açanların asıl amacınıda tahmin etmek zor değil . sol blok oluşturmak ve federasyon seçimlerine bu blokla girmek . bunuda peşin olarak kabul etmiyorum . çünkü niyet kötü, amaç sol blok olarak seçime girip federasyonu ele geçirmek .yani militan yaklaşım . tartışma o yöne çekilecek olursa sabaha kadarda bu sol militan yaklaşımla tartışmaya hazırım . o alt yapı bende fazlası ile var .

satranççı düşünen insandır . elbette siyasi görüşü olur . ama bu görüşünü faydasız bulduğum bu tür çabanın içine sokmaya çalışırsa satranççılar olarak asıl onlarla mücadele etmenin daha faydalı olacağı fikrindeyim .

satrancı satranççılar yönetmesi lazım . bu benim vazgeçemeyeceğim fikrimdir . bu amaca ulaşabilmek içinde iki yol önerdim .

1. satranççının kendi dünya görüşü olmalıdır . bu en doğru yaklaşımdır . siyasetle ilgilenmez . hangi siyasi irade yönetime gelirse gelsin ona güven verir ve satranca hizmet etmeye devam eder.

2. mevcut siyasi iradeye yakın, onların tanıdığı ve kabul ettiği birini bulup onu seçmek .ama satranççı olması şartı ile .

böyle sol, sağ militan yaklaşımlarla satranç siyaseti yapılacak olursa federasyonu ne onlara yedirirler nede satranççılara . biz satranççılarda birbirimize düşeriz, ne olursa satranca olur .

muzaffer şekerli.
muğla, datça
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
RE: Satranç Emekçilerini 1 MAYIS ta Alanlara Çağırıyoruz - Yazar: MuzafferŞekerli - 03-04-2015, 06:22

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi