AYNI ÜLKE, AYNI BÜTÇE; FARKLI YÖNETİM, FARKLI SONUÇ!
TSF'NU eleştirmek her satranççının hakkıdır. Doğru ve temel bilgilere dayanmalıdır. Kıyaslama yapılırken şartları,kaynakları,toplumsal kazanımları en azından eşdeğer veya benzerlik teşkil edenler arasından da yapılabilirdi.

Şimdi şöyle bir örnek versem;

Türk Ekonomi Bankası (TEB),
“Türkiye’nin lider sağlık kuruluşu Acıbadem,
Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olan ve 170 yıllık birikime sahip PTT,
Türkiye'de müşterek bahsin öncüsü Spor Toto Teşkilatı,
Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell,
Bunların hepsi Türkiye Tenis Federasyonunun sponsorlarıdır.

Bundan 3 yıl önce 16.000 civarında lisanslı sporcusu olan bu federasyonumuz bence arkasındaki bu dev kuruluşlar ve sponsorlar ile değil dünya belki gezegenler arası düzeyde sporcu çıkarması gerekirdi.

O zaman,
Vay bizin tek sponsorumuz İş Bankası’na… Tek başına neler ile uğraşıyor?
Futbol, Basketbol, Voleybol Federasyonlarımızı hiç saymıyorum bile…
...
Asla küçümsemeden;

Türk tenisinin en büyük iki raketi Marsel İLHAN ve Çağla BÜYÜKAKÇAY'IN da ana sponsoru olan TURKCELL’ İ ve diğer tüm sponsor kuruluşları ülke sporuna katkılarından dolayı da içtenlikle kutlarım. Spora desteklerinin devamını dilerim.

Ateş Bey,
Benim bu sayfadaki ilk mesajım, Tutku Bey'in benim bir yazımı arayıp da bulamadığını bildirmesine yönelik yazılmıştı. Aslında konu başlığına uymuyor farkındayım. Özelden yazmam gerekirdi belki. Sizen eski bir tanık olarak o konuyu ne kadar önemsediğimi biliyorsunuz.
Bu sayfadaki konuyu açan arkadaşım Fatih Bey'i tanıyorum. Satranca olan sevgi ve sevdasının, katkılarının ve emeklerinin farkındayım. Tüm bunlara ve kendisine saygı duyuyorum.
Ben sadece gördüğüm tartı hatalarını yazdım. Kendisinin hoş göreceğini umarım.
- MATRANÇ -
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
RE: AYNI ÜLKE, AYNI BÜTÇE; FARKLI YÖNETİM, FARKLI SONUÇ! - Yazar: M.Aşkın TAŞAN - 03-04-2015, 08:19

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi