13-04-2015, 07:28
(Son Düzenleme: 13-04-2015, 07:30, Düzenleyen: MuzafferŞekerli.)
sevgili abdülkadir bener'in emeğine teşekkür ederim . yunus emre özbey'in bir kaç tane problemini daha buldum . bunlar üzerinde çalışmasınıda dilerim.
beyaz: Şa8, Vc4,Ke6, Kg4, Ac2, Ae5 d7,h3
siyah: Şf5, Va3, Kd1, Ae4, Ae7, Fe1, a6, g7
iki hamle, yayınlanma tarihi 25 -01- 1987 . cumhuriyet dergi.
beyaz:Şh8, Vc6, Ka5,Kh4, Ac8, Ah2, Fb6, Fh3, c7,c2,e3 ,e4, g2
siyah: Şe5, Vh8, Kb5, Kd1, Fb4, Fh5, Ag7 , Ag8, a6, c4, f6
üç hamle..
yayınlanış, kasım 1985. cumhuriyet dergi 15-6-1986
bu problem için bir çok büyükusta eksiksiz ve mükemmel yorumunu yapmışlar. özellikle tematik ve simetriye önem verilmesinden dolayı bir çok dergide yayınlanmıştır . oldukça meşhur olmuştur .
yunus emre özbey bildiğim kadarı ile turnuvalara katılmamış ve UKD si çıkmamıştır. o nedenle bir oyuncu olarak değil, problemci olarak satranç tarihimizde kendine önemli bir yer bulmuştur.
''yavuz candoğan'' adı ile cezaevindede problemler çalışmaları yaptığını ve bu isim ile yayınlandığını tahmin ediyorum . bu bilgi doğru ise iki tanede yavuz candoğan ismi ile yayınlanmış problem bende bulunuyor .
sevgili yakup bayram'da problem üzerine çok güzel çalışmalar yapmış. bu vesile ile onuda öğrenmiş oldum . kendisine saygılar sunarım .
muzaffer şekerli
muğla , datça
beyaz: Şa8, Vc4,Ke6, Kg4, Ac2, Ae5 d7,h3
siyah: Şf5, Va3, Kd1, Ae4, Ae7, Fe1, a6, g7
iki hamle, yayınlanma tarihi 25 -01- 1987 . cumhuriyet dergi.
beyaz:Şh8, Vc6, Ka5,Kh4, Ac8, Ah2, Fb6, Fh3, c7,c2,e3 ,e4, g2
siyah: Şe5, Vh8, Kb5, Kd1, Fb4, Fh5, Ag7 , Ag8, a6, c4, f6
üç hamle..
yayınlanış, kasım 1985. cumhuriyet dergi 15-6-1986
bu problem için bir çok büyükusta eksiksiz ve mükemmel yorumunu yapmışlar. özellikle tematik ve simetriye önem verilmesinden dolayı bir çok dergide yayınlanmıştır . oldukça meşhur olmuştur .
yunus emre özbey bildiğim kadarı ile turnuvalara katılmamış ve UKD si çıkmamıştır. o nedenle bir oyuncu olarak değil, problemci olarak satranç tarihimizde kendine önemli bir yer bulmuştur.
''yavuz candoğan'' adı ile cezaevindede problemler çalışmaları yaptığını ve bu isim ile yayınlandığını tahmin ediyorum . bu bilgi doğru ise iki tanede yavuz candoğan ismi ile yayınlanmış problem bende bulunuyor .
sevgili yakup bayram'da problem üzerine çok güzel çalışmalar yapmış. bu vesile ile onuda öğrenmiş oldum . kendisine saygılar sunarım .
muzaffer şekerli
muğla , datça