21-07-2015, 13:13
(08-02-2015, 03:11)Attorney at Law Nickli Kullanıcıdan Alıntı: sporcumuzun vicdanen haklı olması sebebiyle, hukukun bu hakkı teslim etmesi gerektiğini düşünmenizi anlamakla birlikte, bunun tek yolunun SGM Tahkim Kurulu'nun yönerge maddesini Tayfun Haznedaroğlu gibi yorumlaması olduğunu ve bir sattanççı olarak, o maddeden o yorumun çıkartılamayacağını düşündüğümü tekrar ederim. Umarım bu kez yanılırım yada SGM Tahkim Kurulu, bir türlü gerekçelerini yayınlamadığı ve çok eleştirilen kararlarından birini daha verir ve vicdanen haklı olan bu sporcumuz genel kategori birinciliğini elde eder.Öncelikle, her ne kadar babası tarafıma bu sayfalarda bir mesaj dolusu hakaretler etmiş olsa da, sporcumuzu bu hakaret suçundan tamamen ayrı tutarak kararın sporcumuz için hayırlı olmasını dilerim.
İkinci olarak, "Benim çocuğuma 1.lik ödülü verildi ama şimdi 2. olarak ilan ettiler!", "Benim çocuğum ikinci olmuştu ama şimdi 3. olduğunu söylüyorlar!" ve "Benim çocuğum 3. madalyası almıştı ama şimdi madalyaya hak kazanmadığı belirtiliyor!" diye forumda dert yanması muhtemel Kayseri'li velilerimize şimdiden hoşgeldiniz diyorum. Tabii onların olası yasal başvurularını da unutmayalım! Bakarsınız onlardan biri de SGM Tahkim'e başvurur ve üzerine basa basa yönergenin meşhur maddesine değinir ve bu sefer bu madde SGM Tahkim Kurulu'nun gözünden kaçmaz ve kararının netice kısmında değerlendirmeye alır ve herşey tekrar başa döner.
Daha ilk mesajlarda belirttiğim gibi bu hukuki sürecin sporcu lehine neticelenmesinin tek yolu, yönerge maddesinin farklı şekilde yorumlanması olabilirdi. Ancak, SGM Tahkim Kurulu zaptın Gereği Görüşülüp Düşünüldü diye başlayan karar kısmında bütün uyuşmazlığın odağında bulunan, somut olayın ana kaynağı olan "Birleştirilmiş kategorilerindeki sporcular kendi kategorilerindeki ödüllere hak kazanırlar." maddesine hiç değinmeden, göz önünde dahi bulundurmadan verdiği kararda benim bahsettiğim "farklı yorumlama"nın bir adım daha ötesine geçerek "hiç yorumlamadan" karar vermiş. Tüm uyuşmazlığın odağındaki ilgili yönerge maddesini karar verilirken göz ardı edince, kararın geriye kalan kısmı yorumlamaya dahi ihtiyaç duyulmayacak derece açık ve net bir karardır.
Tüm ilgili sporcular açısından hayırlı olsun. Umarım şimdi turnuva sonunda elde ettikleri dereceleri düşürülecek sporcular konusunda gerekli duyarlılık gösterilir. Benim hakaretler sebebiyle ceza davasına ek olarak açacağım ve kazanacağımı öngördüğüm manevi tazminat davası sonucunda tarafıma ödenecek tazminatla bu karar sonrası mağdur olacak 3 sporcuya çeşitli satranç malzemeleri hediye ederek mağduriyetlerinin giderilmesine bir parça da olsa katkıda bulunmak şimdiden sözüm olsun.