12-03-2009, 11:29
Bugün çocuğunuza bir iyilik yapın !
Radikal bir kara alın ve bundan böyle evinize beyaz undan yapılmış ekmek sokmayın.Ayrıca ,su böreği,üzerine pudra şekeri serpilen bizim buralarda kürt böreği denen nesneden,açma ,poğaça,çatal vs gibi beyaz undan yapılmış mamullerden uzak durun.Çocuğunuzu böyle gıdalara alıştırmayın.İllada börek yiyecekseniz o da taşarcasına,koyabildiğiniz kadar kıyma,parça etli ya da peynirli olsun.
Bir dilim ekmeğe salça ya da sana yağı sürüp üstüne toz şekeri serpip çocuğun eline tutuşturmayalım.Biz nasıl alıştırırsak çocuk öyle büyür. Ota alıştırırsak ot, ete alıştırırsak et yer.
Beyaz ekmeği soframızdan kaldırıp tam buğday ekmeğini ,onuda öğünlerde 2-3 dilimi geçmeyecek şekilde tüketelim.(yulaf,çavdar ve alman ekmeğini de aynı şekilde tüketebiliriz)
Hayvansal protein tüketimimizi de Avrupa ülkeleri ortalamasının üstüne çekmeye çabalıyalım.
Öyle uzun uzadıya sihirli formüller falan yok.Alışkanlıklarımızı ve mutfak kültürümüzü mutlaka değiştimemiz şart. Yapabiliyor muyuz ?
Komşularımız Ermenistan,Gürcistan,Azerbaycan,Rusya,Ukrayna,Romanya ,Bulgaristan ve Yunanistan’da şu bizdeki “beyaz ekmek” kültürü yok.Bu basit bir gözlem.Buyrun sizde araştırın.Adamlar ne yer ne içer ? Orta ve kuzey avrupayı da gözlemleyin.İllaki oralarda bir tanıdığınız ya da gidip gelen vardır. Lütfen sorun.
Ya da Kuvay Bey’in evlenip çoluk çocuk sahibi olmasını bekleyin.
Radikal bir kara alın ve bundan böyle evinize beyaz undan yapılmış ekmek sokmayın.Ayrıca ,su böreği,üzerine pudra şekeri serpilen bizim buralarda kürt böreği denen nesneden,açma ,poğaça,çatal vs gibi beyaz undan yapılmış mamullerden uzak durun.Çocuğunuzu böyle gıdalara alıştırmayın.İllada börek yiyecekseniz o da taşarcasına,koyabildiğiniz kadar kıyma,parça etli ya da peynirli olsun.
Bir dilim ekmeğe salça ya da sana yağı sürüp üstüne toz şekeri serpip çocuğun eline tutuşturmayalım.Biz nasıl alıştırırsak çocuk öyle büyür. Ota alıştırırsak ot, ete alıştırırsak et yer.
Beyaz ekmeği soframızdan kaldırıp tam buğday ekmeğini ,onuda öğünlerde 2-3 dilimi geçmeyecek şekilde tüketelim.(yulaf,çavdar ve alman ekmeğini de aynı şekilde tüketebiliriz)
Hayvansal protein tüketimimizi de Avrupa ülkeleri ortalamasının üstüne çekmeye çabalıyalım.
Öyle uzun uzadıya sihirli formüller falan yok.Alışkanlıklarımızı ve mutfak kültürümüzü mutlaka değiştimemiz şart. Yapabiliyor muyuz ?
Komşularımız Ermenistan,Gürcistan,Azerbaycan,Rusya,Ukrayna,Romanya ,Bulgaristan ve Yunanistan’da şu bizdeki “beyaz ekmek” kültürü yok.Bu basit bir gözlem.Buyrun sizde araştırın.Adamlar ne yer ne içer ? Orta ve kuzey avrupayı da gözlemleyin.İllaki oralarda bir tanıdığınız ya da gidip gelen vardır. Lütfen sorun.
Ya da Kuvay Bey’in evlenip çoluk çocuk sahibi olmasını bekleyin.