10 binlerce antrenor varmıs vaybe
Vepa ODAYEV Nickli Kullanıcıdan Alıntı:Haklэsэnэz ! Men bile Tarsus-Mersinde onlarca amцter antrenцrleri gцrdьm . Ama bu iюi Tьrkmenistanlэ hocalar Mersinde iyi yaptэlar - Ben Vepa ODAYEV,Azat SЭLAPOV,Maksat PЭRЭYEV !!! Bu konuda yabancэlarэ geniю kullanmak lazэm, sebebi bizim belli bir planlэ eрitim sistemimiz var! Bunu Tьrkiyeli hocalarda ben hiз farketmedim - hep yerli hocalar bizden onu gцster,bunu anlat diye yoruyorlardэ ,yani bazэ sэrlarэmэzэ bilmek istiyorlardэ! Biz de bu bilgi paylaюэmэna hazэrэz, ama karюэlэklэ hiз bir юekilde faydalэ bilgi alamэyoruz , ьstelik kulьp yцneticileri bizim eрitim sistemimizi hiз anlamak istemiyorlardэ - bu yьzden sьrekli anlaюmazlэklardan ьlkeninizi terk etmek zorunda kalmэюtэk.Sonuзta bir sezonluk milli takэma girenleri yetiюdirdik,црrenci de hocaya alэюmэюtэ , ama sonra bize iюi bэraktэrэyorlar , biz gidiyoruz , bir sene sonra yaю gruplarэnda зocuklarэn hepsi mafoluyorlar! Sebebi sistemli hocalar gittiler!!! Bir sьrь Mersinden buna цrnek var - Ahmet OLЗUM 2008 1.si,ama 2009 10 mu 15 mi, Nilay ЗELЭK 2008 3-6.sэ,ama 2009 10 mu 15 mi, Seray TULAY - 2008 Dьnya Юampiyonasэnda en iyilerden,ama 2008 10.sэ,2009 aynэsэ .....Devamэ зok!!!

Üstüme vazife değil belki ama, Vepa ODAYEV ‘in iletisini okumakta güçlük çekenler için aşağıdaki biçimi daha anlaşılır olacaktır:

Haklısınız! Ben bile Tarsus-Mersin’de onlarca amatör antrenörleri gördüm. Ama bu işi Türkmenistanlı hocalar Mersinde iyi yaptılar. Ben Vepa ODAYEV, Azat SЭLAPOV, Maksat PЭRЭYEV !!! Bu konuda yabancıları geniş kullanmak lazım, sebebi bizim belli bir planlı eğitim sistemimiz var! Bunu Türkiyeli hocalarda ben hiç fark etmedim. Hep yerli hocalar bizden; “onu göster, bunu anlat” diye yoruyorlardı, yani bazı sırlarımızı bilmek istiyorlardı! Biz de bu bilgi paylaşımına hazırız, ama karşılıklı hiç bir şekilde faydalı bilgi alamıyoruz, üstelik kulüp yöneticileri bizim eğitim sistemimizi hiç anlamak istemiyorlardı - bu yüzden sürekli anlaşmazlıklardan ülkenizi terk etmek zorunda kalmıştık. Sonuçta bir sezonluk milli takıma girenleri yetiştirdik, öğrenci de hocaya alışmıştı , ama sonra bize işi bıraktırıyorlar , biz gidiyoruz , bir sene sonra yaş gruplarında çocukların hepsi mahvoluyorlar! Sebebi sistemli hocalar gittiler!!! Bir sürü Mersinden buna örnek var - Ahmet OLÇUM 2008 1.si, ama 2009 10 mu 15 mi, Nilay SELEK 2008 3-6.sı, ama 2009 10 mu 15 mi, Seray TULAY - 2008 Dünya şampiyonasında en iyilerden,ama 2008 10.su, 2009 aynısı .....Devamı çok!!!

Bu Konudaki Yorumlar
10 binlerce antrenor varmıs vaybe - Yazar: Mehmet - 02-02-2009, 21:53
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Vepa ODAYEV - 02-04-2009, 20:48
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Hüseyin AKTAŞ - 03-04-2009, 09:05
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Mehmet - 26-02-2010, 17:09
on binlerce antrönör varmış - Yazar: metin alper - 26-02-2010, 23:25
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Mehmet - 27-02-2010, 16:53
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Mehmet - 27-02-2010, 16:54
[Konu Başlığı Yok] - Yazar: Menderes Sargın - 30-03-2010, 11:18

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi