17-04-2009, 10:03
“En genel haliyle, özgürlük, bağlı ve bağımlı olmama, dış etkilerden(etkenlerden) bağımsız olma, engellenmemiş ve zorlanmamış olma halini dile getirmektedir. Buna paralel başka bir gündelik tanımı, insanın kendi kararlarını kendi istemine ve düşüncelerine göre belirleyebilmesi ve kendi seçimlerini kendi iradesiyle yapabilmesi olarak belirir. Burada özgürlük bir irade özgürlüğüdür.”
Türk Dil Kurumu özgürlük sözcüğünü şöyle tanımlamaktadır:
"1. Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu, serbestî.
2. Her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumu, hürriyet."
Adını “Özgür“ koyan Satranç Forum yetkilileri !
Herkesin düşüncesini serbestçe ifade etme hakkı vardır.İnsan Haklarıni ve Temel Özgürlüklerini Korumaya Dair Sözleşme (Madde 10)
Hiç kimsenin benim haklarım ve özgürlüklerim üzerinde;benim de başkalarının özgürlükleri üzerinde hakkım yoktur. Richard Overton
Özgürlük verilmez, alınır. Robespierte
Başkalarının özgürlüklerini tanımayanlar, özgürlüğe layık değillerdirler. Abraham Lincoln
Bir kimsenin düşüncesini açıklayamaması köleliktir demiş Euripides
Düşüncesini anlatmak özgürlüğü olmadı mı insanlarda özgürlük yok demektir. Voltaire
Yukarıda belirlenmiş tanımlamalara bakıldığında düşünce özgürlüğünün sınırları kimin elinde?
Sadullah Bey’e
Yazı yazarken olduğumuz gibi mi olmalıyız olmasını istediğiniz gibi mi?
“En genel haliyle, özgürlük, bağlı ve bağımlı olmama, dış etkilerden(etkenlerden) bağımsız olma, engellenmemiş ve zorlanmamış olma hali " ise eğer
Siz ne kadar özgürsünüz?
Türk Dil Kurumu özgürlük sözcüğünü şöyle tanımlamaktadır:
"1. Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu, serbestî.
2. Her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumu, hürriyet."
Adını “Özgür“ koyan Satranç Forum yetkilileri !
Herkesin düşüncesini serbestçe ifade etme hakkı vardır.İnsan Haklarıni ve Temel Özgürlüklerini Korumaya Dair Sözleşme (Madde 10)
Hiç kimsenin benim haklarım ve özgürlüklerim üzerinde;benim de başkalarının özgürlükleri üzerinde hakkım yoktur. Richard Overton
Özgürlük verilmez, alınır. Robespierte
Başkalarının özgürlüklerini tanımayanlar, özgürlüğe layık değillerdirler. Abraham Lincoln
Bir kimsenin düşüncesini açıklayamaması köleliktir demiş Euripides
Düşüncesini anlatmak özgürlüğü olmadı mı insanlarda özgürlük yok demektir. Voltaire
Yukarıda belirlenmiş tanımlamalara bakıldığında düşünce özgürlüğünün sınırları kimin elinde?
Sadullah Bey’e
Yazı yazarken olduğumuz gibi mi olmalıyız olmasını istediğiniz gibi mi?
“En genel haliyle, özgürlük, bağlı ve bağımlı olmama, dış etkilerden(etkenlerden) bağımsız olma, engellenmemiş ve zorlanmamış olma hali " ise eğer
Siz ne kadar özgürsünüz?