25-09-2009, 10:31
UNO, TÜBİTAK ile ortaklaşa bir araştırma yapmış. Sonuçlar çok çarpıcı. Beyaz ekmek yediğimiz ve buğdayda yer alan çinko, folik asit, demir, B6, B12 gibi elementleri yeterince alamadığımız için Türk insanı olarak boyumuz kısa. Raşitizm hastalığı bu yüzden çok sık görülüyor. Kadınlarda folik asit yetersizliği düşük oranını artırıyor. Tahıldan alınması gereken maddeler alınamadığı için Türk insanının kan değerleri de çok düşük. AYRICA ÖĞRENME YETENEĞİMİZDE de bu yüzden AZALMA GÖRÜLÜYOR.Düşük çalışma kapasitesi, yaşam kalitesinde düşme ve toplumsal sosyo ekonomik zarar da cabası. Bütün bunların temel sebebi ise beyaz ekmek yeme sevdamız.
2006 yılında TSF forumunda beyaz ekmeği çok tüketmemizle uluslar arası satranç başarımız arasındaki ters orantıya değinmiştim.Gözlemlerim ,araştırmalarım ekmeğin başka spor dallarındaki başarısızlıkları nasıl etkilediği üzerineydi.2006 yılından itibaren ise satrançtaki uluslararası yetersizliğimizde diğer etkenlerin yanında ,beyaz ekmeği de çok tüketmemizin önemli bir rol oynadığına inanıyorum.
Gene yazıyorum; Lütfen bugün çocuğunuza bir iyilik yapın,artık evinize beyaz ekmek sokmayın...
2006 yılında TSF forumunda beyaz ekmeği çok tüketmemizle uluslar arası satranç başarımız arasındaki ters orantıya değinmiştim.Gözlemlerim ,araştırmalarım ekmeğin başka spor dallarındaki başarısızlıkları nasıl etkilediği üzerineydi.2006 yılından itibaren ise satrançtaki uluslararası yetersizliğimizde diğer etkenlerin yanında ,beyaz ekmeği de çok tüketmemizin önemli bir rol oynadığına inanıyorum.
Gene yazıyorum; Lütfen bugün çocuğunuza bir iyilik yapın,artık evinize beyaz ekmek sokmayın...