04-11-2010, 01:38
Geçmişde Federasyon Yönetim Kurulunda Hakkari'den bir üye bulunuyordu.2000 yılında düzenlenen bir Temel Çalıştırıcı kursunda,Hakkari'den gelen bir kursiyer sınavda yüksek puan almıştı.Yine 1998-2000 döneminde Hakkari'den Türkiye Yaş grupları Birinciliğine gelen çocuklar vardı.Hatta ben federasyonda görevli iken 10 yaş grubunda oynayan uzun boylu bir kız oyuncunun yaşını tartışmıştık.Bu saydıklarım güzel anılardır.Son yıllarda durum nedir?Hakkari'den Türkiye Yaş grupları Birinciliğine gelen oyuncular var mıdır?İldeki toplam oyuncu sayısı nedir?
Hakkari'de ve Muş'da satrancı geliştirmek isteyen arkadaşlara şunu söyleyebilirim: Her yerde en büyük zorluk oyun salonu bulunmasıdır.Salon bulmak büyük illerimizde daha zordur.Küçük illerde yerel yönetimlerin salon bulma konusunda yardımcı olabileceğini ümid ediyorum.Araç-gereç ve satranç takımı temin edilmesi ise daha kolaydır.Federasyonun da,Hüseyin bey gibi bireylerin de araç-gereç konusunda yardımcı olacağını sanıyorum.Esas mesele salondadır!
Hakkari'de ve Muş'da satrancı geliştirmek isteyen arkadaşlara şunu söyleyebilirim: Her yerde en büyük zorluk oyun salonu bulunmasıdır.Salon bulmak büyük illerimizde daha zordur.Küçük illerde yerel yönetimlerin salon bulma konusunda yardımcı olabileceğini ümid ediyorum.Araç-gereç ve satranç takımı temin edilmesi ise daha kolaydır.Federasyonun da,Hüseyin bey gibi bireylerin de araç-gereç konusunda yardımcı olacağını sanıyorum.Esas mesele salondadır!
Ateş Ülker