Yorum Sayısı: 1
Konu Sayısı: 1
Merhabalar, arkadaşım bu gün satrancla ilgili bir şey söyledi. Dogrulugundan emin olamadim. Konu şu : şah çeken taşı , şah yiyemez dedi . Ya başka bir taşla şah çeken taşı yersi, Ya kaçarsın ya da araya başka bir taş koyabilirsin dedi. Bu dogrumudur? Şah çeken taşı , şah kendisi yiyebilecek olsa bile yiyemez mi? Teşekkürler
Yorum Sayısı: 82
Konu Sayısı: 36
Siyah şah a8 karesinde olsun.
Beyazın bir kalesi c7 de, b2 deki diğer kalesiyle b8'den şah çekip mat mı edecek? Veya Ka7 oynayıp mat mı edecek?
Olur mu böyle şey?
Tabii ki şah çeken taş korunmuyorsa, şah o taşı alabilir.
Yorum Sayısı: 5
Konu Sayısı: 0
evet. şah çeken taş boşta yani korunmuyor ise ve şahın yiyebileceği karede ise şah tarafından alınabilir.
Yorum Sayısı: 81
Konu Sayısı: 4
Satranç hurafelerinden biri. Ayrıca "tahtada bir tarafın sadece şahı kaldığında diğer oyuncu 16 hamlede mat etmek zorundadır" kuralı da çok yaygın bir hurafedir.
Yorum Sayısı: 1,135
Konu Sayısı: 459
(11-01-2017, 12:53)Ayhan Mansız Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Satranç hurafelerinden biri. Ayrıca "tahtada bir tarafın sadece şahı kaldığında diğer oyuncu 16 hamlede mat etmek zorundadır" kuralı da çok yaygın bir hurafedir.
Hurafe sayamayız, yakın zamana kadar mynet sitesinde dediğiniz gibi oynanıyordu, kaç kere düzeltilmesi için yazıldığını duymuştum, bir türlü yazılımı düzeltmediler diye biliyorum
Yorum Sayısı: 81
Konu Sayısı: 4
Oraya düzeltilmesi için yazanlardan biri de benim. Sitenin ismini hatırlayamadığım için buraya yazmamıştım.
Yorum Sayısı: 4
Konu Sayısı: 0
İyi sallamışlar öyle şey mi olur? Korunmuyorsa yer tabik ki şah.
Yorum Sayısı: 35
Konu Sayısı: 6
Aynı sitede sadece şahın kaldığı konumlarda rakibin süresi bitince kazanç ilan ediyor